Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Izraela nakon napada Irana: Ovo je kao rat

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Izraela se oglasio prvi put nakon napada

  • 4
Isaac Herzog Isak Hercog, polaganje predsedničke zakletve, Israel President Foto: Tanjug/AP

"Iranski napad sinoć čini da se Izrael oseća kao da je u ratu sa Teheranom", rekao je predsednik Izraela Isak Hercog za Sky News.

"U Teheranu postoji imperija zla, koja ima svoje zastupnike, vođene po celom regionu i sa ćelijama širom sveta“, rekao je Hercog dodajući da "oni troše milijarde dolara samo na podrivanje stabilnosti u regionu“.

On je rekao da je sinoćnji napad izgledao, proporcionalno gledao, kao da je neko pustio 3.500 dronova i projektila na Veliku Britaniju.

"Napadnuti smo sinoć iz četiri ugla Bliskog istoka sa njihovim saveznicima koji su pucali na nas, ispalili projektile i balističke rakete, dronove i krstareće rakete. Ovo je kao pravi rat. Mislim, ovo je objava rata", rekao je Hercog, pre nego što je dodao da će Izrael biti uzdržan.

Dopisnik Sky News-a sa Bliskog istoka Alister Bunkal upitao je izraelskog predsednika da li se slaže sa jutrošnjim komentarima zapadnih saveznika – koji su pozivali na smirenost.

"Poslednja stvar koju Izrael traži u ovom regionu od njegovog stvaranja jeste da ide u rat, mi tražimo mir", odgovorio je Hercog, pre nego što je dodao da su Hamas i iranski zastupnici to učinili gotovo nemogućim.

"Nažalost, sve je počelo 7. oktobra kada je još jedan zastupnik Irana, Hamas, predvodio neverovatno brutalni masakr protiv izraelskih građana, a ostalo je istorija“, rekao je on, pre nego što je pozvao svet da stavi izraelske akcije u ovaj kontekst .

"Naravno, mi uvek slušamo naše partnere... takođe uvek razmatramo sve naše opcije i preduzećemo sve što je potrebno da zaštitimo i odbranimo naš narod“, rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    14. april 2024 | 18:18

    Kad ste gadjali iransku ambasadu u Damasku,pobili više od 35.000 nevinih u Gazi,niste imperija zla nego andjeli. Idi begaj bre.

  • Mrki

    14. april 2024 | 18:03

    Šta se dogadja u glavama ljudi,isprovociraš nekoga,pa kada ti on uzvrati,ti ti okriviš njega,i još ti saveznici poveruju. Totalno ludilo i bezobrazluk. A za brutalnost u Palastinii niko reč osude da kaže. Jadan je ovaj svet !

  • Oldtajmer®

    14. april 2024 | 18:49

    Ko voli rat u kući mu bio, ali šta li je u glavama ljudi koji podržavaju cionizam koji je na delu od 48. godine prošlog veka?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA