≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džonson najavio za subotu glasanje o zakonu o vojnoj pomoći Ukrajini

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džonson najavio za subotu glasanje o zakonu o vojnoj pomoći Ukrajini

  • 3
rat u Ukrajini foto: Tanjug/AP

Predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Majk Džonson najavio je danas da će u subotu, 20. aprila staviti na glasanje niz zakona, uključujući predlog za obnavljanje dugo odlagane američke vojne pomoći Ukrajini.

"Očekujemo da će glasanje o konačnom usvajanju ovih zakona biti u subotu uveče", saopštio je republikanski lider u Predstavničkom domu, objavio je AFP na platformi X.

U ponedeljak je predsedavajući Predstavničkog doma SAD predstavio odvojene planove pomoći SAD Ukrajini, Izraelu i Tajvanu.

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je u utorak da se administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena protivi potencijalnom predlogu Republikanaca da se pomoć Izraelu i Ukrajini daje u dva odvojena paketa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    17. april 2024 | 19:37

    Dobićete vi po ušima. Samo polako.

  • M48

    17. april 2024 | 18:43

    Pita li se neko otkud tolika ljubav Amerike prema Ukrajini? Toliko su darežljivi pa daju milijarde dolara "pomoći" za rat, a u sopstvenoj zemlji imaju preko 20% beskućnika. Žalosno je što mnogi veruju u to čovekoljublje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA