Vreme čitanja: oko 4 min.

Monstrumi: "Satanine zveri" šokirale ceo svet onim što su radili, mnogo je uznemirujuće

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Macione, Sapone i Volpe su kasnije zakopali leševe u veliku grobnicu u šumi i plesali na grobovima, smejući se i vrišteći "Sada ste oboje zombiji! Pokušajte da izađete iz ove rupe, ako smete!"

  • 0
Sekta, okultizam, satanisti Foto-ilustracija: Shutterstock

Satanine zveri (na italijasnkom Bestie di Satana) bile su satanska grupa čiji su članovi suđeni i osuđeni za niz satanističkih ritualnih ubistava između 1998. i 2004. godine. Ritualna ubistva koja su izvršili bila su izvedena pod dejstvom kokaina, a onda bi na grobu pokojnika igrali i pevali. Osobe uključene u grupu bili su Andrea Volpe, Nikola Sapone, Paolo Leoni, Mario Macione, Pietro Guerieri, Marko Zampolo, Eros Monteroso i Elisabetta Balarin. Bi-Bi-Si je ubistvo nazvao "jednim od najšokantnijih zločina u posleratnoj Italiji".

Prvi u nizu zločina bilo je dvostruko ubistvo u januaru 1998. koje se dogodilo u šumi u blizini Soma Lombarda, severozapadno od Milana. Kjara Marino, prodavačica u prodavnici, stara 19 godina, i njen dečko Fabio Tolis, 16-godišnji student i hevi metal muzičar, izbodeni su i pretučeni u okultnom obredu podstaknutog drogom koji uključuje seks i hevi metal muziku.

Mladi par je proveo normalno subotnje veče pijući pivo i slušajući hevi metal muziku u Midnight Pubu, koji je bio centar gradske metal scene, ali se nikada nisu vratili kući. I Tolisa i Marina su nasmrt izboli njihovi prijatelji Andrea Volpe, Nikola Sapone i Mario Macione. Fabio Tolis, stasiti mladić, očajnički je pokušao da odbrani sebe i svoju devojku Marino, ali ga je veća grupa savladala.

Macione, Sapone i Volpe su kasnije zakopali leševe u veliku grobnicu u šumi i plesali na grobovima, smejući se i vrišteći "Sada ste oboje zombiji! Pokušajte da izađete iz ove rupe, ako smete!".

Groblje ilustracija Foto: Mateja Beljan

Prvobitni zaključak tadašnjih vlasti bio je da su zajedno pobegli zbog ljubavne veze, kako je njihov prijatelj sugerisao, ali to objašnjenje nije prihvatio Tolisov otac, Mišel Tolis, koji je započeo sopstvenu istragu.

Samo nekoliko sati pre ubistva, Nikola Sapone je primorao Fabija Tolisa da se javi kući i kaže ocu da ne namerava da se vraća kući te večeri jer je više voleo da spava sa svojom devojkom.

Mišel Tolis, shvativši da nešto nije u redu sa pozivom koji je primio, odmah se obratio svom sinu.. Nažalost, bilo je prekasno. Fabio i Kjara su već otišli ​​sa svojim kvazi prijateljem u Somu Lombardo i nikada se više nisu vratili.

Mišele Tollis je otkrio koliko su duboko bili uključeni u satanizam i okultizam, obe zajedničke teme blek metala i death metal žanrova za koje su bili zainteresovani njegov sin i prijatelji.

Uverivši se u vezu između satanizma i njihovog nestanka, Mišele Tollis je narednih šest godina stabilno konstruišući dosije o njihovim aktivnostima i bendovima u kojima su svirali. Kada se dogodilo treće ubistvo, Tolis je svoje nalaze odneo policiji, koja ih je iskoristila da poveže sva tri ubistva sa Andreom Volpeom i širom satanističkom sektom.

Sekta, devojka, žena, satanizam, satanistički ritual, Foto: Shutterstock

Treće ubistvo počinjeno je u januaru 2004. godine kada je Mariangela Pezzotta, 27-godišnja prodavačica, prethodna devojka člana grupe Andrea Volpe, prvo je upucana u grlo, osakaćena i kasnije zakopana dok je još bila živa u stakleniku u obližnji grad Golaseka nedaleko od Soma Lombarda.

Andrea Volpe je ubrzo uhapšen sa svojom mladom verenicom, 18-godišnjom srednjoškolkom po imenu Elisabetta Balarin, ćerkom porodice više klase koja je pobegla od kuće sa Volpeom kada je bila tek tinejdžerka. I Volpe i Balarin su bili uznemireni zbog zavisnosti od alkohola i droga. Volpe je priznao da je pozvao Pecotu na prijateljsku večeru, ali je već odlučio da je ubije jer je znala previše detalja o sekti i Tolisovom i Marinovom ubistvu.

Volpe ju je upucao nakon nasilne tuče, a zatim je pozvao Sapone u pomoć i shvatili su da je, iako u agoniji, Pecota još uvek živa. Volpe se prisetio da ga je Sapone optužio: "Ne možeš ni da ubiješ čoveka!" i pretio mu. Trudili su se da sakriju telo umiruće devojčice u stakleniku doma Balarinih roditelja i udarili je nekoliko puta teškim lopatom pre nego što su je još živu zakopali.

Nakon toga, Sapone se vratio kući i pretvarao se da se ništa nije dogodilo. Nekoliko sati kasnije Volpe i Balarin su uzeli veliku dozu kokaina i heroina i odlučili da se otarase Pecotinog automobila tako što su ga odvezli u obližnju reku, ali su doživeli saobraćajnu nesreću i uhapšeni su. Nakon ubistva Pecota, Volpe je uhapšen i priznao ranija ubistva, odvodeći policiju do tela Tolisa i Marina.

Policijska istraga koristila je ranije date informacije koje su po prvi put otkrile postojanje sekte. Kako je istraga nastavljena, Mario Macione, koji se predstavljao kao "medij" grupe i kojeg je Tolis smatrao svojim najboljim prijateljem, priznao je da je na smrt pretukao Fabija čekićem, nakon što su Volpe i Sapone izboli njega i Kjaru Marino.

Pored toga, članovi sekte su optuženi da su naterali svog bubnjara, Andreu Bontadea, da izvrši samoubistvo jer je odbio da se pridruži Volpeu i Saponeu u Somma Lombardu i pomogne im da ubiju Marina i Tollisa. U septembru 1998. godine Andrea Bontade je jako pio, a zatim se ubio udarivši automobilom. Vlasti su takođe istražile da li grupa ima veze sa mogućom širom mrežom satanista u Italiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA