Vreme čitanja: oko 1 min.

Japan udaljio Srbiju od Olimpijskih igara! Orlovi ubedljivo poraženi, evo kako to utiče na vizu za Pariz!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije dobro

  • 2

Odbojkaška reprezentacija Srbije pretrpela je poraz od Japana sa 3:0 u drugom kolu Lige nacija, veoma ubedljivo, ali, ono najgore tek sledi, pošto ovo i te kako može uticati na plasman na Olimpijske igre koje se održavaju u Parizu ovog leta.

Naime, takmičenje u Ligi nacija je takvo da je svaka utakmica kao finale, pošto svaki meč donosi ili odnosi određeni broj bodova na FIVB renkingu, prema kom će ekipe i ostvarivati plasman na Olimpijske igre.

Japan je bio ubedljiv protiv naše selekcije, nisu naši odbojkaši imali ni promil šanse da naprave nešto na ovom meču, pa su tako napravili samo korak unazad od vize za Pariz, dok i pobeda Kube protiv Nemačke ne odgovara našoj selekciji.

Naime, svaka selekcija će imati 12 mečeva, dok će biti poznato pet učesnika Olimpijskih igara, tačnije, pet najbolje rangiranih selekcija sa FIVB liste, na kojoj se Srbija nalazila na 9. mestu pred ovaj meč, međutim, oni su morali istu da odbrane od Kube, Turske Irana i selekcija koje se bore za najviši plasman.

Ipak, to nismo učinili.

Kako su stvari stajale pred ovo drugo kolo, Srbija je imala devet bodova više od Kube, ali, ta selekcija je pobedom protiv Nemačke zaradila šest, dok je Srbija porazom od Japana izgubila šest i trenutno se nalazimo na 10. mestu, odmah iza ove repreznetacije.

Drugim rečima, ako stanje ostane ovakvo, Orlovi se neće naći u Parizu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    24. maj 2024 | 07:21

    Daj bože da prođemo ali teško sa ovakvom igrom,iskusna smo ekipa ali dugo igramo isto,pročitani smo,igrači prešli zenit a malo mladih kvalitetnih igrača i sledi nam pidmlađivanje reprezentacije a ima mnogo odličnih ekipa u svetu,odbojka u ekspanziji i biće mnogo teško kvalifikovati se za olimpijske igre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA