Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaplena droge vredne dva miliona evra: "Pali" Srbi i Mađari, trojica uhapšena, za jednim raspisana poternica

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšeni se terete za trgovinu narkoticima, a sva četvorica nalaze se u pritvoru

  • 0
Mađarska, droga, hapšenje, Srbi Printskrin: YouTube/PoliceHungary

Mađarska policija razbila je srpsko-mađarski lanac trgovine narkoticima u Budimpešti i uhapsila trojicu Srba i jednog Mađara, dok je za jednom osobom raspisana poternica.

Policija je zaplenila oko 27 kilograma droge - amfetamin, hašiš marihuanu i kokain, a pronađeno je i amfetaminsko ulje kao i mašina za pakovanje. Vrednost zaplenjene droge procenjuje se na skoro dva miliona evra.

Istražitelji su 11. marta na graničnom prelazu Reske-Horgoš uhapsili Srbina. Pretresli tri nekretnine u glavnom gradu povezane sa muškarcem, pretresli dva stana i garažu, a u garaži u ulici Arnias sakrivena je droga vredna više od 1,5 miliona evra, piše mađarski portal Index.

Potom su 7. aprila u Budimpešti uhapšeni jedan Mađar i dvojica Srba. Slobode su lišeni u tri različita dela grada. Hapšenje dvojice srpskih muškaraca izvršile su operativne jedinice Kontraterorističkog centra, navedeno je u saopštenju mađarske policije.

Prilikom pretresa prostora u kojima su boravili, policija je pronašla nekoliko kilograma hašiša i kokaina, kao i mašine za presu i foliju, digitalne vage i plastične kese. Istražitelji su od trojice muškaraca zaplenili ukupno 27 kilograma droge, čija je vrednost na crnom tržištu skoro 400.000 evra.

Uhapšeni se terete za trgovinu narkoticima, a sva četvorica nalaze se u pritvoru.

Jedan Mađar uspeo je da pobegne policiji i trenutno se nalazi na nepoznatoj lokaciji, zbog čega su za njim raspisane mađarske, međunarodne i evropske poternice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA