Vreme čitanja: oko 2 min.

Američko-izraelski talac prvi put se pojavio u video snimku Hamasa

J. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kancelarija izraelskog premijera odbila je da komentariše

  • 0
Keith Siegel Foto: stories.bringthemhomenow.net

Hamas je u subotu objavio snimak dvojice talaca, Amerikanca-izraelca Kita Sigela i Izraelca Omrija Mirana.

Na snimku, Sigel, koji izgleda da govori pod prinudom, moli izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da pregovara o sporazumu o oslobađanju talaca sa Hamasom. Ovo je prvi video na kojem je Sigel kada ga je Hamas kidnapovao zajedno sa suprugom iz njihove kuće u kibucu Kfar Aza 7. oktobra.

CNN ne može da proveri gde i kada je snimak snimljen, ali taoci su rekli da nisu mogli da proslave jevrejski praznik Pashu, koji se završava u utorak. Miran je rekao: „Ovde sam 202 dana“, što sugeriše da je video snimljen u četvrtak.

Kancelarija izraelskog premijera odbila je da komentariše.

Ovo je drugi video snimak taoca koji je Hamas objavio poslednjih dana. U sredu je teroristička grupa objavila video snimak izraelsko-američkog taoca Herša Goldberg-Polina, koji je kidnapovan sa muzičkog festivala Nova 7. oktobra.

Na snimku bez datuma, Goldberg-Polin je prikazan sa delom njegove leve ruke koji nedostaje nekoliko inča iznad šake.

U video snimku koji je u subotu objavio štab Foruma porodica talaca, Siegelova porodica je reagovala na najnovije snimke iz Hamasa.

"Kit, volim te, borićemo se dok se ne vratiš", rekla je njegova supruga Aviva, koja je puštena u novembru kao deo poslednjeg sporazuma o taocima nakon 51 dana u zatočeništvu.

"To što danas vidim mog oca samo nam svima naglašava koliko moramo postići dogovor što je pre moguće i sve vratiti kući", rekla je njegova ćerka Ilan.

"Zahtevam da lideri ove zemlje pogledaju ovaj video i vide (našeg) oca kako vapi za pomoć. Forum za taoce nazvao je dokaz života Sigela i Mirana „najjasnijim dokazom da izraelska vlada mora učiniti sve da odobri dogovor o povratku svih talaca pre Dana nezavisnosti (14. maja). Živi treba da se vrate na rehabilitaciju, a ubijeni treba da budu dostojanstveno sahranjeni", navodi se u saopštenju grupe.

"Sada je vreme da vlada i njen lider delima dokažu svoju posvećenost građanima Izraela koji čekaju povratak talaca. Izraelska vlada ne sme da propusti ovu priliku da ih sve vrati kući!", dodaje se u saopštenju.

Hamasovi naoružani napadači upali su 7. oktobra u kuću Omrija Mirana, njegove supruge i dve ćerke u kibucu Nahal Oz. Miran je otet, ali je njegova porodica preživela.

Zvaničnici Egipta i Izraela rekli su za CNN u petak da je egipatska delegacija bila u Izraelu u okviru napora da se unaprede zaustavljeni pregovori čiji je cilj oslobađanje talaca i sprovođenje primirja u Gazi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA