Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko su Ukrajinci koje je Rus izbo u Nemačkoj: Svi zajedno pili, a onda je usledio horor

O. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Motivi ovog zločina moraju biti do kraja istraženi", rekao je Joakim Herman (67), ministar unutrašnjih poslova Bavarske.

  • 0
Nemačka policija, akcija protiv pristalica i simpatizera Hamasa Foto: Tanjug/AP

Dvojica ukrajinskih državljana koji su ubijeni u subotu u gradu Murnau, zapravo su bili ranjeni ukrajinski vojnici koji su se oporavljali u Nemačkoj. Kako prenosi "Bild.de", ovaj gradić u Bavarskoj bio je scena stravičnog zločina.

Žrtve Vladimir Kožin i Vjačeslav Bezugli stari 36, odnosno 23 godine, nalazili su se na medicinskoj rehabilitaciji. Njih je usmrtio 57-godišnji ruski državljanin, čijii identitet nije naveden. Kako je Telegraf.rs ranije preneo, žrtve i ubica su bili zajedno i pili pre nego što se zločin dogodio. Jedan ukrajinski vojnik je ubijen na licu mesta, a drugi je preminuo nešto kasnije u bolnici.

Ubica je ubrzo uhapšen, a ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba zahvalio je nemačkoj policiji na brzom reagovanju. U nedelju popodne održan je komemorativni skup za žrve i na njemu je bilo mnogo Ukrajinaca.

"Motivi ovog zločina moraju biti do kraja istraženi", rekao je Joakim Herman (67), ministar unutrašnjih poslova Bavarske.

Ukrajinski šef diplomatije je naložio osoblju da pažljivo prati slučaj i da budu u kontaktu sa bezbednosnim službama u Nemačkoj, kako bi se osiguralo da počinilac dobije zasluženu kaznu. Nemački mediji su preneli da za sada nema dokaza koji ukazuju da je dvostruko ubistvo poveznao sa ruskom invazijom na Ukrajinu.

Žrtve i ubica su se poznavali od ranije i verovatno su velike količine alkohola bile okidač za zločin. Istraga je nastavljena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA