Vreme čitanja: oko 2 min.

Kristi, Trampova saradnica, na meti kritika zbog izjave: "Ubila sam smrdljivu kozu i svog 14-mesečnog psa"

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Mrzela sam tog psa, smatrala sam ga "nesposobnim za dresuru. U tom trenutku sam rešila da moram da ga se rešim. Odvela sam je sa strane i ubila", piše u knjizi

  • 0
Kristi Noem Foto: Tanjug/AP

Kristi Noem, guvernerka Južne Dakote i potencijalna buduća zamenica Donalda Trampa ukoliko postane predsednik, našla se na udaru kritike zbog knjige u kojoj navodi da ubija neposlušnog psa, ali i "smrdljivu kozu".

Prema pisanju Gardijana, koji je dobio primerak njene predstojeće knjige "No Going Back: The Truth on Whats's Wrong with Politics and How We Mowe America Forward" u kojoj priča nesrećnu priču o Kriket, 14-mesečnoj oštrodlakoj ptičarki koju je trenirala za lov na fazane.

Ovu priču je iskoristila za knjigu kako bi pokazala svoju spremnost da učini bilo šta, i "teško i ružno" ako se to mora. Međutim, reakcije na priču su bile žestoke.

Kristi piše da je Kriket povela u lov sa starijim psima u nadi da će smiriti i disciplinovati tog "divljeg psa". Umeto toga, Kriket je lovila fazane i "zabavljala se kao nikad u životu". Na putu kući iz lova stala je da razgovara sa jednom porodicom. Kriket je izašla iz kamioneta, napala i ubila nekoliko njegovih kokoški, a onda napala i nju lično.

"Sve vreme je Kriket pucala od ponosa i sreće", rekla je Noem.

"Mrzela sam tog psa, smatrala sam ga "nesposobnim za dresuru. U tom trenutku sam rešila da moram da ga se rešim. Odvela sam je sa strane i ubila".

Neom piše da je njena porodica imala i "smrdljivu kozu" koja je smrdela i volela da ganja njenu decu. Piše da je koza preživela prvi hitac iz puške, a onda ju je opet ustrelila.

Odlomci iz knjige su usijali društvene mreže koji su je odmah osudili zbog ovako surovog ponašanja prema životinjama.

Pucanje vašem psu u lice nije opcija", objavili su iz Linkoln Projekta, konzervativne zajednice koja se protivi Donaldu Trampu.

Noem se povodom ovih komentara oglasila na društvenim mrežama.

"Volimo životinje, ali teške odluke se dešavaju na farmi. Nažalost, pre nekoliko nedelja smo morali da uspavamo tri konja koja su bila u našoj porodici 25 godina", rekla je Kristi i poručila da svi naruče njenu knjigu ukoliko žele da čuju "više iskrenih, politički nekorektnih priča od kojih će mediji ostati bez daha".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA