Vreme čitanja: oko 1 min.

Počinje suđenje monstrumima koji su silovali devojku (19) na gradilištu: Tražili skraćen postupak

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičeni su tražili zahtev da suđenje bude u skraćenom postupku i da se žrtva opet sasluša, ali je sudija Kristina Lo Bue to odbila

  • 0
Palermo grupno silovanja Foto: Nadzorne kamere

Suđenje dečacima osumnjičenim da su silovali 19-godišnju devojku prošlog jula na gradilištu na Siciliji počeće 15. maja u Palermu.

Osumnjičeni su tražili da suđenje bude u skraćenom postupku ali je sudija Kristina Lo Bue to odbila.

Naime, osumnjičeni momci su izneli zahtev da se tinejdžerka ponovo sasluša što je odbijeno iz razloga što smatraju da bi to prouzorkovalo dodatnu traumu.

Navedno je da mlada devojka živi u "skloništu, pod zaštitom" i da je u zaista lošem psihičkom stanju.

"Sekundarna viktimizacija je izbegnuta uz odbijanje skraćenog postupka. Biće to veliki proces, ishod i trajanje su nepredvidivi", rečeno je na sudu.

Slučaj Palermo dospeo je na naslovne strane zbog svoje brutalnosti, ali i zbog starosti počinilaca.

"Mladići su izneli zahtev da saslušamo devojku koju smo do sada već sedam puta ispitali. Mi smo se usprotivili ovom zahtevu jer predstavlja određeni oblik viktimizacije, a čak je i sudija odbio", rekao je advokat.

On je dodao da veruje da će suđenje trajati dugo i da je nemoguće reći kako će se razvijati situacije.

Podsetimo, devojčica je u julu 2023. godine preživela stravično grupno silovanje, a svom redovnom životu se vratila tek posle nekoliko meseci. Skoro je doživela još jedno neprijatno iskustvo kada su joj mladić, koji ju je uznemiravao mesec dana pre spomenutog silovanja, i njegova majka, pretili na ulici da povuče prijavu, protiv momka, koju nikada nije ni podnela policiji.

"Posle nekoliko meseci vratila se u Palermo i pokušala da nastavi miran život. Sada se, međutim, desila ova nova stvar, koja je takođe pogrešno shvaćena. Dečak nije bio jedan od sedmorice momaka koji su je silovali, oni su u zatvoru", rekla je Karla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA