Vreme čitanja: oko 2 min.

Komšije šokirane ludakom koji je mačem ubio dečaka (14) nasred ulice: "Katanu je izvukao iz pantalona"

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Upravo je ubio tog dečaka. Upravo ga je ubio ispred moje kuće", izgovara na snimku jedan stanovnik

  • 1
London Hainault mač napad ubistvo Foto: Profimedia/PA Images

Juče se u Hainaultu, u Londonu, odigrao stravičan napad kada je muškarac usred bela dana izvadio mač iz pantalona i počeo nasumično da vitla njime prilikom čega je ubio dečaka (14) i ranio više osoba naočigled svedoka koji su ostali zabezeknuti prizorom.

Na video-snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vidi se čak i telo kako leži na ulicama glavnog grada Engleske, a u pozadini se čuju glasovi.

"Upravo je ubio tog dečaka. Upravo ga je ubio ispred moje kuće", izgovara na snimku jedan stanovnik.

Napadač je viđen kako šeta ulicom i ulazi u dvorišta kao da traži koga će da povredi zbog čega su mnogi ljudi brže-bolje pokušali da nađu bezbedno sklonište.

"Bili smo jako uplašeni i pokušavali smo da se sakrijemo i da se ne vidimo kroz prozor, jer je stajao odmah pored naše kuće. Mogao je da nas vidi da je podigao pogled", opisala je jedna žena svoj strah dok se krila od napadača.

Stanovnici Hainaulta još uvek ne mogu da veruju kako se jedno sunčano i tiho jutro pretvorilo u krvavi pir u kojem je preminuo 14-godišnji dečak, a još četiri osobe se nalaze u bolnici.

"Ovde se ništa slično nikada ne dešava", rekla je Ališa Kan sa praga svog doma za BBC.


Prvi stanovnici saznali su za napad kada su čuli da se automobil zakucao u kuću, a onda je napadač prišao komšinici i zamolio je da mu "uzme telefon da kaže onome ko je na telefonu gde se on nalazi".

"Kada je shvatila da nešto nije kako treba, ona je počela da beži, a on je izvukao samurajski mač iz pantalona", rekao je očevidac Džejms Fernando (39).

Džejms je opisao i da je žena vikala dečaku koji je bio na putu do škole šta se dešava, ali je napadač stigao do njega i udario ga, a zatim je sa mačem u rukama tražio nove žrtve.

"Video sam grupu ljudi, njih pet ili šest, kako pokušavaju da ga odgurnu od sebe. Imao je mač u ruci", rekao je Manprit Sing koji je iz svoje kancelarije primetio "haos na ulici".

Policija je kasnije uspešno savladala muškarca i on se trenutno nalazi u pritvoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    1. maj 2024 | 18:09

    Tejzerimana na monstruma koji je ubio dete s katanom!? Engleska pamet koja pripata na smetljistu zdravog razuma!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA