Vreme čitanja: oko 2 min.

Misterija nestanka dva brata i njihovog prijatelja: Krenuli u najnasilniju meksičku državu da surfuju

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kalum Robinson je igrač lakrosa, njegov brat Džejk, 30-godišnji lekar, a njihov prijatelj Karter Roud (30), je imao onlajn kompaniju za odeću u San Dijegu

  • 0
Australija, toplotni talas Foto: Tanjug/AP

Prošlog meseca, dva brata i njihov prijatelj prešli su iz Sjedinjenih Država u Meksiko da bi surfovali u Donjoj Kaliforniji. Slike koje je jedan od braće, Kalum Robinson (33), objavio na internetu, prikazuju društvo kako gleda u okean uz kafu, uživaju u takosima i opuštaju se uz pivo, navodi LA Times.

Nakon kampovanja na udaljenom delu plaže južno od Ensenade, trebalo je da se prijave u Airbnb na plaži Rosarito prošlog vikenda. Ali nikada nisu stigli. Poslednji put su se njihovi rođaci čuli sa njima 27. aprila.

Njihov nestanak u jednoj od najnasilnijih meksičkih država izazvao je masovnu potragu u kojoj su učestvovale lokalne vlasti, FBI i meksički marinci.

"Tražimo ih na kopnu i na moru“, rekla je Marija Elena Andrade Ramirez, tužilac. "Ulažemo sve napore."

Nekoliko zabrinjavajućih tragova sugeriše da su muškarci možda bili žrtve nasilja.

Vlasti su saopštile da su locirali izgorele ostatke belog kamioneta "ševrolet" kojim su muškarci putovali i da su pronašli mobilni telefon koji je pripadao jednom od njih. Zvaničnici su ispitali tri osobe u vezi sa ovim slučajem, rekla je Andrade, iako nije rekla da li se oni smatraju osumnjičenima.

U petak je nekoliko novinskih kuća citiralo neimenovane zvaničnike koji su rekli da su tri tela pronađena u blizini mesta gde su surferi nestali. Portparol kancelarije državnog tužioca Baja Kalifornije rekao je da ne može to da potvrdi.

Kalum Robinson, igrač lakrosa i njegov brat Džejk, 30-godišnji lekar, su australijski državljani. Njihov prijatelj Karter Roud (30) je iz Atlante i imao je onlajn kompaniju za odeću u San Dijegu.

Grupa je poslednji put viđena u blizini Santo Tomasa, oko 113 km južno od Rosarita, saopštile su vlasti.

Debra Robinson, Džejkova i Kalumova majka, apelovala je za pomoć na društvenim mrežama nakon što su dani prošli bez vesti od njenih sinova, napominjući da je Kalum dijabetičar.

"Ovo je veoma teška situacija“, rekla je ona.

Prošle godine, vlasti su zabeležile 2.116 ubistava u državi Donja Kalifornija, što je jedna od najviših stopa u Meksiku.

(Telegraf.rs)

Video: Dron usnimio zastrašujuću scenu: Mladići surfovali, nisu ni znali da ih "merka" bela ajkula

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA