Vreme čitanja: oko 2 min.

U bunaru pronašli četiri tela: Jesu li među njima i braća koja su bila u Hrvatskoj?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Braća Robinson su putovala po svetu i posećivala lokacije zanimljive surferima. Prošle godine posetili su i Hrvatsku - bili su na Plitvicama i Jadranu

  • 0
U bunaru u Meksiku pronađena tela nestalih surfera? Foto: Guillermo Arias / AFP / Profimedia

Braća iz Australije, Džejk (30) i Kalum Robinson (33) i Amerikanac Džek Karter Road (30) nestali su u Meksiku, u saveznoj državi Baja Kalifornija, a meksičke vlasti sad su javile kako su pronašle četiri tela na tom području.

U gradu Santu Tomasu pronađena su prvo tri tela, a naknadno i još jedno, ali još nisu identifikovana, saopštio je FBI.

Veruje se kako su među njima i tela braće Robinson i Kartera, koji su nestali 27. aprila 2024. godine, a u Meksiko su došli zbog surfovanja kod popularnog turističkog grada Ensenade.

Inače, braća Robinson su putovala po svetu i posećivala lokacije zanimljive surferima. Prošle godine posetili su i Hrvatsku - bili su na Plitvicama i Jadranu.

Državno tužilaštvo meksičke savezne države Baje Kalifornije navelo je da će forenzičari analizirati tela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

"Vrlo, vrlo je velika verovatnoća da su to oni", rekla je glavna državna tužiteljka Marija Elena Andrade Ramirez.

Ona je rekla da su tela u stanju raspadanja.

"Zato moramo da uradmo genetske testove", rekla Andrade Ramirez, prenosi BBC.

Meksička policija je u četvrtak zbog povezanosti s njihovim nestankom ispitala jednu ženu i dva muškarca. San Diego Tribune piše da ispitana žena ima 23 godine i da je policija kod nje pronašla drogu i telefon na kojem se nalazila fotografija jednog od nestalih turista.

Ranije su pronađeni i napušteni šatori, telefon i spaljeni beli kamionet koji se povezuju sa trojicom nestalih mladića.

Baja California, popularna je destinacija među američkim turistima i surferima, iako je jedna od najnasilnijih meksičkih saveznih država gde su uobičajeni nasilni ratovi između konkurentskih bandi krijumčara droge.

Braća Robinson i Karter na društvenim mrežama su objavljivali fotografije i videe sa svog putovanja u Meksiko, a poslednja objava bila je 27. aprila, a tog dana nisu se vratili u smeštaj u kom su odsedali.

Državno tužilaštvo potvrdilo je u petak da su lokalne vlasti nakon pronalaska tri tela pronašle i četvrto.

Sva četiri tela pronađena su u bunaru pored poznatog okupljališta surfera "La Bocana".

Meksičke vlasti su utvrdile da je četvrti pokojnik vlasnik ranča čiji je nestanak prijavljen pre dve nedelje. On je bio vlasnik imanja na kojem su tela pronađena, javlja NY Post.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA