Vreme čitanja: oko 2 min.

Nemačka policija i dalje traga za malenom Ingom koja je nestala pre devet godina: Pretraženo mesto nestanka

O. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Istražitelji su pratili više od 2.000 tragova i tragova, a 1.500 pripadnika hitnih službi je tragalo za njom pomoću helikoptera i specijalno obučenih pasa

  • 0
Inga Gehricke Foto: Tanjug/AP

Nemačka policija i dalje traga za petogodišnjom devojčicom Inga Gehricke, koja je nestala bez traga pre devet godina!

Kako je preneo švajcarski "Blick", policija je ponovo pretrašila mesto gde je devojčica nestala. U pitanju je jedan od najmisterioznijih slučajeva u Nemačkoj. Devojčica je nestala kod Vilhelmšofa u državi Saksonija-Anhalt. Istražitelji su pratili više od 2.000 tragova i tragova, a 1.500 pripadnika hitnih službi je tragalo za njom pomoću helikoptera i specijalno obučenih pasa.

Proveravana su korita reka, bare su ispumpavane i brojni objekti su pretresani po nekoliko puta. Ali Ingina sudbina je ostala nejasna. Policija je juče ponovo pretražila područje u blizini Vilhelmšofa, prenelo je nekoliko nemačkih medija. Pretresena je oblast gde je Inga poslednji put viđena.

"Istražitelji su tražili neotkrivene delove odeće koji bi potencijalno mogli da daju tragove o tome gde se devojčica nalazi", navela je portparolka policije.

Do sada je potraga bila neuspešna. Sredinom decembra istražitelji su tokom iskopavanja pronašli kosti. Međutim, pokazalo se da one nisu ljudskog porekla.

Početkom maja 2015. godine, tada petogodišnja Inga je sa roditeljima i troje braće i sestara posetila prijatelje u pokrajini Saksonija-Anhalt. Planiran je veliki roštilj uz okupljanje nekoliko porodica. Devojčica je poslednji put viđena na pripremama. Bilo je oko 18:30 sati kada ju je otac video kako nosi dve velike flaše vode.

Od kuće do mesta gde je bio planiran roštilj ima samo sto metara, ali Inge nikada nije stigla do kuće, objavio je "Štern" ranije. Istraga je obustavljena 2019. godine, ali od prošle godine formirana je posebna grupa koja radi na ovom takozvanom "hladnom slučaju". Ovaj izraz se koristi u policiji za nerešene slučajeve koji su stari više godina.

Advokat porodice je naveo da je policija napravila brojne greške tokom istrage. Sa njim se slaže i devojčicina majka Viktorija Gehricke:

"Volela bih da nova istražna grupa primeni potpuno novi način istrage slučaja Inginog nestanka. Svaki trag mora ponovo da bude proveren", rekla je ona.

Ovaj slučaj podeseća na slučaj Medlin Meken, britanske devojčice koja je nestala početkom maja 2007. godine kada je sa porodicom bila na odmoru u jednom portugalskom letovalištu. Devojčica nikada nije nađena, a glavni osumnjičeni za njen nestanak je Kristijan Brukner, nemački državljanin. Proverava se da li je on možda mogao da bude umešan i u otmicu male Inge.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA