≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Severna Italija pod vodom: Reka se izlila u Milanu, putevi poplavljeni, voda prodrla i u kuće

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brojni automobili ostali su pod vodom, ima oborenih stabala, voda je prodrla i u kuće, a narandžasti meteoalarm na snazi je za Toskanu, Trentino, Romanju, Emiliju i Veneto

  • 0
Italija, poplave Foto: Piero Cruciatti / AFP / Profimedia

Stravično nevreme zahvatilo je ove nedelje Italiju i dovelo do porasta vodostaja brojnih vodotokova. Reka Lambro izlila se u Milanu, plaveći puteve i stvarajući potpuni haos.

Brojni automobili ostali su pod vodom, ima oborenih stabala, voda je prodrla i u kuće, a narandžasti meteoalarm na snazi je za Toskanu, Trentino, Romanju, Emiliju i Veneto.

Tokom jučerašnjeg dana i noćas, situacija u Milanu je bila veoma dramatična. Pred zoru počeo je da opada nivo vode u neki područjima, tako da je stanje nešto bolje, ali nivo reke Lambro i dalje zabrinjava.

Spasilački timovi rekli su da je situacija i dalje nepredvidiva i da sve zavisi od toga koliko će kiše pasti tokom današnjeg dana.

"Imamo prostora par sati da rešimo neke stvari, a onda opet kreću padavine. Ukoliko ne budu jake biće lako da se nosimo sa situacijom, ali, ukoliko padavine budu obilne, biće veoma ozbiljno", naveli su spasilački timovi za agencija ANSA.

Dramatično je i na području Lodija, gde je došlo do izlivanja reke Silaro.

Voda je prodrla u brojne kuće.

Ni Padovu nije zaobišlo stravično nevreme koje je poplavilo sve saobraćajnice u gradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA