≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Telegraf u Slovačkoj ispred bolnice u kojoj se leči Fico: "Sa zebnjom iščekujemo vesti o oporavku premijera"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fico je ranjen sa pet hitaca i hitno je prevezen u lokalnu bolnicu, odakle je helikopterom prebačen u bolnicu u Bansku Bistricu

  • 3
Telegraf u Slovačkoj Slovačka Banska Bistrica bolnica u kojoj je Robert Fico Foto-montaža: Telegraf.rs, Tanjug/AP

Slovački premijer Robert Fico upucan je juče u Handlovi posle sastanka kabineta.

Do incidenta je došlo ispred Doma kulture, gde je Fico došao da pozdravi okupljen narod. Na njega je iz okupljene mase pucao Juraj C. iz mesta Levice, a članovi slovačke vlade izjavili su da je njegov motiv očigledno političke prirode.

Fico je ranjen sa pet hitaca i hitno je prevezen u lokalnu bolnicu, odakle je helikopterom prebačen u bolnicu u Bansku Bistricu.

Atentat na premijera Slovačke: Robert Fico za dlaku izbegao smrt, oglasila se policija o napadu

Ekipa Telegrafa otišla je u Slovačku, u Bansku Bistricu, gde je ispred bolnice zatekla policiju i grupu građana sa zatsavama, koji su došli da pruže podršku teško ranjenom premijeru.

"Svi smo u šoku, želimo premijeru da se što pre oporavi. Ne možemo da verujemo da je do ovoga uopšte moglo da dođe", rekli su našoj ekipi Slovaci koji sa zebnjom iščekuju vesti o poboljšanju zdravstvenog stanja Roberta Fica.

Fico je u Urgentnom centru, nakon što je dan ranije bio podvrgnut višečasovnoj teškoj operaciji. Kako su juče javljali lokalni mediji, on je pogođen sa četiri hica, a najveći problem lekarima stvaralo je obilno unutrašnje krvarenje.

Šest ključnih grešaka: Evo koje je propuste napravilo obezbeđenje slovačkog premijera Roberta Fica

Nakon što je operacija, kako je navedeno, uspešno okončana, saopšteno je da je njegovo stanje veoma oubiljno, ali stabilno.

Pokušaj ubustva slovačkog premijera osudili su brojni svetski lideri, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom posetiti Fica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leon

    16. maj 2024 | 19:23

    Nije krivo obezbedjenje vec Ficina politika okretanja ledja Evropi i dodvoravanje Putinu. Slovacka je u EU ravnopravna sa ostalim clanicama a u Putinovom zagrljaju bila bi moneta za potkusurivanje.

  • Ćira

    16. maj 2024 | 19:34

    Lajčaka za premijera!

  • samo pitam

    16. maj 2024 | 19:17

    ako ima ijedan jedini Rus u Slovačkoj zašto Putin ne napadne i Slovačku da ga zaštiti i oslobodi Slovake od nacizma?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA