≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ekskluzivni snimci iz Slovačke: Ovako je osumnjičeni za atentat na slovačkog premijera doveden na saslušanje

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Specijalci su pre njegovog dolaska raščistili prostor ispred Specijalnog suda a kroz nekoliko trenutaka pojavila su se tri policijska vozila

  • 0
Slovačka, Specijalni sud u Pezinoku, atentat na slovenačkog premijera, Robert Fico Foto: Tanjug/AP

Reporter portala Telegraf.rs zabeležio je trenutak kada je napadač Juraj C, osumnjičen za atentat na slovačkog premijera Roberta Fica u sredu, sproveden u Specijalni sud u Pezinu kroz garažu gde će biti detaljno ispitan o napadu.

Specijalci su pre njegovog dolaska raščistili prostor ispred Specijalnog suda a kroz nekoliko trenutaka pojavila su se tri policijska vozila od kojih je u jednom bio osumnjičeni Juraj.

On se trenutno nalazi u prostorijama suda gde je otopočelo ispitivanje.

Osumnjičeni muškarac je na Specijalni sud doveden iz zatvora u kojem je bio od srede, kada je uhapšen zbog napada na premijera.

Što se tiče atmosfere u okolini suda - "sve je normalno, bez ikakve gužve i zastoja", javlja novinarka portala Telegraf.rs.

Podsetimo, ministar odbrane Robert Kalinjak rekao je da je premijer Robert Fico imao dve operacije od atentata u sredu u Handlovi, a da je njegovo stanje "i dalje ozbiljno, ali da je premijer pri svesti". On se trenutno nalazi u bolnici u Banskoj Bistrici.

Na mestu gde je u sredu Juraj Cintula iz neposredne blizine potegao pištolj na predsednika slovačke vlade juče su primećeni samo novinari iz brojnih evropskih redakcija.

U obližnjim lokalima radnici nisu želeli da govore za medije, a kako su rekli "izričito im je naređeno da ćute o svemu zbog istrage".

Ni u Domu kulture nisu želeli da govore o danu koji je zemlju uvukao u haos. Rekli su samo da se nadaju da će se premijer ubrzo oporaviti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA