Vreme čitanja: oko 1 min.

Zelenski: Zapadu potrebno previše vremena da donese odluke o vojnoj podršci

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zelenski: Zapadu potrebno previše vremena da donese odluke o vojnoj podršci

  • 2
Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Zapadnim saveznicima je potrebno previše vremena da donesu odluke o vojnoj podršci Ukrajini, izjavio je danas u ekskluzivnom intervjuu za agenciju Rojters predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Prema njegovim rečima isporuke vojne pomoći, posebno kada je reč o PVO sistemima Patriot na koje se Ukrajina značajno oslanja u ratu sa Rusijom, sprovode se po principu "jedan veliki korak napred, ali pre toga dva koraka nazad".

"Svaka odluka kasni oko godinu dana", ocenio je Zelenski.

On je istakao da je Ukrajini potrebno trenutno još 120-130 aviona kako bi mogla da se pruži otpor Rusiji koja na njenu teritoriju upućuje po 300 vojnih letelica.

Zelenski smatra da bi saveznici mogli da pomognu Ukrajini na razne načine i kao primer kako to da učine na direktan način navodi da bi mogli da obaraju ruske projektile iznad ukrajinske teritorije. Prema njegovim rečima, kada bi njihovi saveznici podigli svoje avione da zaštite ukrajinsko nebo i civile, to ne bi značilo da je NATO umešan u sukob i da je izvršio napad (na Rusiju).

Njegove primedbe dolaze u trenutku kada su ukrajinske snage brojčano nadjačane i gube teritorije na severoistoku i istoku zemlje.

Prema rečima 46-godišnjeg ukrajinskog predsednika, situacija na bojnom polju nakon prodora ruskih snaga prema gradu Harkovu na severoistoku zemlje sada je pod kontrolom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igi

    21. maj 2024 | 06:34

    I meni je potrebno 2-3 miliona,ne znam stvarno sto nece neko da mi da.Svi su krivi osim tebe.

  • eNL

    21. maj 2024 | 05:39

    pa gde potroši onih 60 milijardi dolara Zeleni 😃?jes slab ovaj Zeleni voli zelene nivčanice, mada mislim da mu se sviđaju i euri😃😃

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA