Vreme čitanja: oko 2 min.

Nova muka za unuke kojim je deda ostavio samo po 60 evra, a imao je pola miliona: Ovaj trošak nisu očekivale

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je pre smrti iz testamenta izbacio ćerke svog preminulog sina i bogatstvo ostavio drugom sinu i ćerki, zbog čega je pet unuka slučaj prenelo na sud, nadajući se pobedi. Borba je bila uzaludna...

  • 1
starac ilustracija Foto: Pixabay

Pet unuka koje su nakon dedine smrti dobile samo po 60 evra iako je imao pola miliona, jer je bio povređen što ga nisu posećivale, sada moraju da plate 260.000 evra sudskih troškova.

Pre nego što je Frederik Vord stariji (91) umro 2020. godine, izbacio je iz testamenta pet ćerki svog sina Freda juniora jer je bio "razočaran" što je imao veoma ograničen kontakt sa njima u poslednjim godinama života.

Umesto toga svoje bogatstvo je podelio između dvoje preostale dece Terija Vorda i Suzan Viltšir, dok su deca njegovog preminulog sina dobile samo po 60 evra, prenosi Daily mail.

Uznemirene zbog toga što su izostavljene iz testamenta, pet sestre su se žalile sudu, tvrdeći da su stric teri i tetka Suzan uticali na njihovog dedu da promeni mišljenje.

Međutim, njihov slučaj je odbacio sud koji je presudio da je bilo potpuno racionalno za razočaranog dedu da ih ostavi bez bogastva jer se nisu viđali.

Sestrama je sada naređeno da plate više od 260.000 evra sudskih troškova nakon što nisu uspele u pokušaju da se slučaj na sudu finansira od novca njihovog pokojnog dede.

Advokati pet unuka su se zalagali da ne treba da plate sve troškove postupka, optužujući njihovog strica za "provokativno" ponašanje i tražeći da neki od računa spora budu plaćeni od novca njihovog dede.

Tokom suđenja prošle godine, sudija je saznao da je Frederik Vord bio vojnik i da je živeo u Londonu.

Ranije je napravio testament u kojem je svoje bogatstvo od 500.000 evra podelio između troje svoje dece.

Kada je njegov sin Fred junior, otac pet ćerki, umro 2015. godine, porodica se nekako raspala i sestre su prestale da se viđaju sa drugim članovima.

Kada je poslednja želja dede iz 2018. pročitana nakon njegove smrti, koja je snimljena i puštena na sudu, otkriveno je da su sestre ostavljene na cedilu.

Stric Teri je svakoj uručio kovertu u kojoj je bilo 60 evra u kešu.

Sudija Sudija Višeg suda Džejms Brajtvel je rekao da sestre nisu posetile svog dedu u bolnici jer nisu bile obaveštene da je tamo, ali to je bilo zbog toga koliko je često bio u bolnici i "zato što je kontakt između strana u svakom slučaju prestao".

Sestre su išle samo u "vrlo povremene kratke posete" da vide svog dedu, dok je on bio u bliskim odnosima sa svojim sinom Terijem i ćerkom Suzan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Züri

    22. maj 2024 | 17:15

    Deda ih nije interesovao ali njegovo nasleđe da ali jedno bez drugoga nikako ne ide,shvatiće mlađi potomci to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA