≫ 

Evo o čemu će sutra razgovarati Tramp i Putin. Jedan dogovor je presudan i prvi put ga sklapaju

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je precizirao da će Tramp i Putin razgovarati telefonom sutra u večernjim satima po moskovskom vremenu

  • 5

Ruski predsednik Vladimir Putin namerava da Donaldu Trampu, u telefonskom razgovoru, čestita stupanje na dužnost američkog predsednika i s njim razmeni stavove o trenutnom stanju bilateralnih odnosa, saopštio je danas Kremlj.

Putin i Tramp sutra razgovaraju, svet dugo čeka taj dan!

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, na konferenciji za novinare, precizirao da će Tramp i Putin razgovarati telefonom sutra u večernjim satima po moskovskom vremenu.

Upitan da li će biti reči i o Ukrajini, Peskov je odgovorio da je malo verovatno da će oni razgovarati o velikom broju tema s obzirom da je u pitanju njihov prvi kontakt od inauguracije Trampa.

- Videćemo, budimo strpljivi - kazao je Peskov, ne želeći da predviđa da li će Putin i Tramp iskoristiti razgovor da bi se dogovorili kada će i lično da se sastanu.

Peskov se dotakao i medijskih navoda da se Tramp priprema da ukine ili ublaži sankcije uvedene Rusiji zbog Ukrajine, rekavši da ništa ne zna o tome, preneo je Rojters.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Koliko mi je poznato, ta informacija je potekla od anonimnog izvora, pa je teško reći da li je tačna - kazao je Peskov, navodi Tas s.

Pozivajući se na neimenove izvore, Rojters je ranije javio da će najverovatnije i nemačka kancelarka Angela Merkel sutra razgovarati sa Trampom, a očekuje se da će tema biti Rusija.

Tramp ukida sankcije Rusiji?!

Novinare u Kremlju je interesovalo da li će možda i Putin sutra da razgovara sa Merkel, a Peskov je samo kratko odgovorio:"Ne".

Kremlj je najavio razgovor dvojice lidera nakon što je Tramp u intervjuu za "Foks njuz" rekao da uskoro namerava da obavi telefonski razgovor s Putinom.

Visoka savetnica u Beloj kući Kelien Konvej izjavila je danas da će predsednik SAD Donald Tramp i ruski predsednik Vladimir Putin tokom sutrašnjeg telefonskog razgovora verovatno pričati o širokom opsegu tema, uključujući i američke sankcije protiv Moskve i zajedničke napore u borbi protiv terorizma.

- Pretpostavljam da će oni razgovarati, u interesu svojih zemalja, o tome kako se udružiti i raditi zajedno na pitanjima oko kojih mogu pronaći zajedničke osnove i o tome gde bi ove dve nacije možda mogle da poraze radikalni islamistički terorizam - odgovorila je Trampova savetnica.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tramp je rekao da nije razgovarao sa Putinom u periodu posle inauguracije 20. januara, dodajući da ga je ruski predsednik nazvao posle pobede na izborima.

Predsednik SAD je istakao da bi poboljšanje odnosa Vašingtona i Moskve bilo na obostranu korist.

- Ne poznajem Putina, ali ako budemo mogli da se slažemo s Rusijom to bi bila velika stvar - dobro za Rusiju, dobro za nas - rekao je Tramp.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NN

    27. januar 2017 | 13:21

    Sad ste postali i vidoviti?

  • Stefan

    27. januar 2017 | 17:13

    Nemam favorita kao mnogi Natofili i Rueofili ali svaki konstruktivni dogovor dve zaists najvece nuklearne i vojne sile je odlican za napaceni Bliski Istok.Kina trebs da je svima zvezda vodilja ne mesa se u Ruska ili Anericka oitanja i grabi da sama srusi globslizam.Napoleon je rekao globalna vlada ce biti srusena od Kineskog zmaja.Rusija i Amerika su dve idiotske i degenerisane militantne nacije.Spas je u Kini i kineskom narodu.Svesni ste Natofili/Rusofili, da ce Kina za 30 godina vojnp biti jaca od Usa i Rusije.

  • ing.Milos Djonovic

    29. januar 2017 | 19:03

    Dobro je za pocetak i da se tako nastavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA