PAKLENO PRIMIRJE: Borbe u Ukrajini bukte kao usred rata (FOTO)

Savet UN za ljudska prava saopštio je danas da je najmanje 330 osoba poginulo na istoku Ukrajine od 5. septembra kada je postignut prekid vatre između ukrajinskih vlasti i proruskih pobunjenika

  • 0

Tri civila i tri vojnika poginula su u poslednjih 36 sati na istoku Ukrajine ukazujući na krhkost primirja uspostavljenog pre nešto više od mesec dana, objavili su ukrajinski zvaničnici.

Savet UN za ljudska prava saopštio je danas da je najmanje 330 osoba poginulo na istoku Ukrajine od 5. septembra kada je postignut prekid vatre između ukrajinskih vlasti i proruskih pobunjenika.

Savet UN navelo je da se sukobi nastavljaju na području Donjecka, kao i u malim gradovima Debalcev i Šastije u istočnoj Ukrajini.

Više od 3.660 ljudi poginulo za više od šest meseci u sukobima na istoku Ukrajine, navodi se u saopštenju UN-a i dodaje da neki smrtni slučajevi prijavljeni posle primirja uključuju i pojedince ubijene pre 5. septembra.

Borbe u Donjecku se najviše vode oko aerodroma, a stambena područja su često pogođena zbog neprecizne raketne paljbe.

Prema zvaničnim izvorima u Donjecku su sinoć granatirane stambene četvrti i uništene su potpuno dve kuće.

Izveštač agencije Frans pres javlja da je sinoć bilo intenzivnog granatiranja iz pravca aerodroma.

Portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko je objavio da je tri vojnika ubijeno, a dvanaest povređeno u poslednja 24 časa.

U susednoj separatističkoj oblasti Lugansk, takođe zvaničnici javljaju da je otvorena artiljerijska paljba na grad Popasna. Za sada nema izveštaja o mogućim nastradalim.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA