Boljevac bez struje, Bor bez vode

Zbog problema sa strujom na dalekovodima u opštini Boljevac, Borani bi uskoro mogli da ostanu bez pijaće vode

  • 2

Zbog kvara na dalekovodu, izazvanog velikim količinama leda na provodnicima, Boljevac je od večeras bez struje, a ugroženo je i vodosnabdevanje opštine Bor.

Direktor borske Elektrodistribucije Dragan Milošević rekao je večeras televiziji Bor da je došlo do kvara na napajanju ka selu Zlot, i dalje ka Boljevcu, da su ekipe EPS-a na terenu, ali da se ne zna kada će problem biti rešen.

Milošević napominje da problem predstavljaju "strahovito velike količine leda koji čupaju izlatore na dalekovodima". Predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović je potvrdio da je grad u mraku.

Zbog problema sa strujom na dalekovodima u opštini Boljevac, Borani bi uskoro mogli da ostanu bez pijaće vode.

Direktor JKP "Vodovod" u Boru Goran Topalović izjavio je večeras da je vodosnabdevanje "ugroženo", jer struje nema na pumpama dva, od tri izvorišta sa kojih se Bor snabdeva pijaćom vodom. On je rekao da bi "donji delovi grada" mogli oko 21 sat da ostanu bez vode.

Više od 100 električnih stubova oboreno je tokom nevremena i u svrljiškom kraju, pa su sela ostala bez struje, rekla je večeras Tanjugu portparolka Privrednog društva "Jugoistok" Slađana Mančić. Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova, a radiće se i tokom predstojećeg vikenda, navela je Mančićeva.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    5. decembar 2014 | 10:50

    Vise od 100 stubova oboreno a tu oni koji su trebali odavno da se menjaju a koliko ima jos istruleli a niko ih ne menja video sam u vise sela betonske stubove donesene i leze pored puta u sanac nikako da pocnu da oh postave sigurno cekaju nove ozbore.

  • nataly

    6. decembar 2014 | 03:27

    Bor nije imao vodu 24h!!!Struja nestaje povremeno.Priroda nam i ovog puta dokazuje da je jaca i mocnija od nas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA