PUTIN: Podržavamo porodične vrednosti, ali ne progonimo gej osobe! (FOTO)

- Tradicionalna porodica, zdrava nacija je naš strateški izbor. Ali to ne treba posmatrati kao da mi nameravamo da progonimo ljude netradicionalne orijentacije - rekao je Putin u današnjem razgovoru sa aktivistima za ljudska prava u Kremlju

  • 1

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da njegova podrška tradicionalnim porodičnim vrednostima ne znači da će homoseksualci i lezbejke biti progonjeni, iako mnogi smatraju da je to progon homoseksualaca u Rusiji.

Putin ističe da Ruskoj Federaciji etiketu zemlje koja krši prava osoba netradicionalne seksualne orijentacije "kače" naročito one zemlje u kojima homoseksualna orijentacija podleže krivičnoj odgovornosti, prenosi Tas s.

Ruski predsednik je naveo da je to slučaj i u nekim američkim saveznim državama, iako je takav zakon suspendovan sudskom odlukom.

Putin je u obraćanju naciji juče poručio da su "zdrava porodica" i tradicionalne vrednosti među prioritetima Rusije.

- Tradicionalna porodica, zdrava nacija je naš strateški izbor. Ali to ne treba posmatrati kao da mi nameravamo da progonimo ljude netradicionalne orijentacije - rekao je Putin u današnjem razgovoru sa aktivistima za ljudska prava u Kremlju.

- Jedno ne isključuje drugo. Ja smatram da je tako izbalansirani pristup apsolutno ispravan - istakao je Putin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA