EPS: Postepena normalizacija snabdevanja strujom u istočnoj Srbiji

Na terenu su svi elektromonteri iz pogona i poslovnica "Elektrotimoka", koji pokriva ovo područje, i oni rade danonoćno u izuzetno teškim uslovima, po jakoj susnežici i ledu

  • 0

Snabdevanje električnom energijom u istočnoj Srbiji postepeno se  normalizuje. Svi veći centri, gradovi, veća i manja naselja imaju električnu  energiju. Bez napajanja su pojedina planinska sela na obodima Rtnja, Stare  planine, Tresibabe i Tupižnika, navodi se u saopštenju EPS-a.

Na terenu su svi elektromonteri iz pogona i poslovnica „Elektrotimoka", koji pokriva ovo područje, i oni rade danonoćno u izuzetno teškim uslovima, po jakoj susnežici i ledu. Na temperaturama koje su ispod nule, ove uslove pogoršavaju snažan vetar i gusta magla koja se sa planina nije razišla već osam dana.

Angažovano je još 80 elektromontera iz distribucija iz Niša, Leskovca, Prokuplja, Pirota i Vranja i u pogonu je sva mehanizacija iz ovih ogranaka privrednog društva „Jugoistok“.

- Elektromonteri veoma često rade Sizifov posao gde ono što tokom dana izgrade, u toku noći padne. Kolegama iz „Jugoistoka“ upomoć su pritekli monteri iz „Elektrosrbije“ - kažu iz EPS-a.

Kako meštani kažu, radi se o nezapamćenoj vremenskoj neprilici koja se u ovim krajevima nikada pre nije dogodila. U selima u kojima su teške ledene kapi okovale svako drvo, objekat i stub elektromreže teško je i samo dopremanje materijala i opreme, jer su pojedina sela neprohodna.

Led je takve težine da se pojedina naselja i predeli pored puta ne mogu prepoznati. Drveće se savija do zemlje i lomi, a zbog ovako snažnog nevremena padaju i stubovi distributivne mreže.

- U veoma teškim vremenskim uslovima monteri „Elektroprivrede Srbije“ čine sve kako bi otklonili kvarove, osposobili mrežu i svi kupci u najkraćem roku dobili električnu energiju - dodaju iz EPS-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA