NIJE NJUZ: Srpski carinici zaplenili dve tone graška s mirisom kafe!

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina stočni grašak otkriven je juče u kamionu bosanskih registarskih oznaka, kojim je urpavljao 53-godišnji državljanin Srbije i BiH. Vozač je, pored robe koja se nalazila na carinskoj deklaraciji, prijavio da prevozi i deset vreća kukuruza

  • 2

Srpski carinici sprečili su na graničnom prelazu Kotroman šverc dve tone pečenog stočnog graška koji se koristi za povećanje mase mlevene kafe.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina stočni grašak otkriven je juče u kamionu bosanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 53-godišnji državljanin Srbije i BiH. Vozač je, pored robe koja se nalazila na carinskoj deklaraciji, prijavio da prevozi i deset vreća kukuruza.

- Kada mu je carinik rekao da otvori ceradu sa obe strane, pored pomenutih vreća kukuruza, setio se da se u prikolici nalazi i "nešto prženog graška" - navodi se u saopštenju.

Detaljnim pregledom kamiona i prikolice otkriveno je 50 vreća od po 40 kilograma pečenog stočnog graška s mirisom kafe. Krijumčarena roba je zadržana, a protiv vozača je vođen hitan prekršajni postupak, jer je reč o osobi sa dvojnim državljanstvom.

Zloupotreba stočnog graška kao dodatka kafi nije nepoznata i sasvim je jasno da oni koji se time bave ostvaruju profit na račun toga što je cena kilograma pečenog graška oko 100 dinara, a kafe u pržionicama od 800 do 1000 dinara.

(Telegraf.rs / 021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tomas

    12. decembar 2014 | 18:41

    Pitam se, sta sve ne jedemo, pijemo udisemo, dobro smo i zivi.

  • Pop

    12. decembar 2014 | 20:09

    Zato treba kupovati sirovu kafu kao naše bake

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA