ONI ĆE BRANITI NAŠU ZEMLJU: Ovi vojnici su ponos srpske odbrane! (FOTO)

- Vojska je institucija u koju građani imaju najviše poverenja čemu je doprinela velika vojnička tradicija na koju smo ponosni. Istovremeno osposobljavamo se da reagujemo na sve bezbednosne rizike i pretnje u savremenom svetu i ostali smo neprikosnoveni čuvari veze između naroda i vojske i to smo pokazali uvek kada je to bilo potrebno - rekao je ministar odbrane Bratislav Gašić

  • 9

Decembarska generacija vojnika na dobrovoljnom odsluženju vojnog roka i profesionalni vojnici položili su zakletvu u Prvom centru za obuku u Somboru i u kasarnama "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu i "Vojvoda Petar Bojović" u Leskovcu.

Svečanosti potpisivanja vojničke zakletve u kasarni "Vojvoda Petar Bojović" u Leskovcu prisustvovao je ministar odbrane Bratislav Gašić.

Čestitajući vojnicima na dobrovoljnom služenju vojnog roka i profesionalnim vojnicima, ministar odbrane je istakao su odlukom da postanu vojnici pokazali veliku zrelost, ozbiljnost i rodoljublje, a da je njihova zakletva obaveza za čitav život zbog koje treba da budu ponosni, navodi Ministarstvo odbrane.

- Vojska je institucija u koju građani imaju najviše poverenja čemu je doprinela velika vojnička tradicija na koju smo ponosni. Istovremeno osposobljavamo se da reagujemo na sve bezbednosne rizike i pretnje u savremenom svetu i ostali smo neprikosnoveni čuvari veze između naroda i vojske i to smo pokazali uvek kada je to bilo potrebno - rekao je ministar.

On je podsetio na angažovanje vojske u trećoj misiji, na pomoći stanovništvu tokom elementarnih nepogoda tokom ove godine.

Ministar Gašić je naglasio da će Vojska Srbije nastaviti da jača operativne sposobnosti "jer želimo da Srbija ima vojsku kakvu zaslužuje i koja će moći da joj omogući snažnu državnu budućnost".

Gašić je izjavio da je neko želeo da vojska vremenom postane civilna zaštita.

- Razumem mnoge koji su želeli da Vojska Srbije negde 2016. godine bude civilna zaštita. Zato znam koliki žal nose kada vide slike sa vojne parade gde je vojska prikazala očuvana sredstva. To nije samo naša zasluga već pre svega svih ovih oficira, koji su sve sačuvali od onih koji su želeli da pretope topove - izjavio je Gašić.

Ponovio je i da Srbija želi dobru saradnju sa svim vojnim silama u svetu.

U Trećem centru za obuku u Leskovcu zakletvu je položilo 147 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, među kojima i osam žena, kao i deset profesionalnih vojnikinja koje su poslednjih šest meseci primljene u profesionalnu vojnu službu.

Svečanosti su prisustvovali i zamenik komandanta Komande za obuku general - major Mlađen Nišević, komandant Četvrte brigade Kopnene vojske brigadni general Zoran Lubura kao i predstavnici lokalne samouprave, organizacija i udruženja, rodbina i prijatelji vojnika.

Polaganje vojničke zakletve čestitao je i komandant kasarne u Leskovcu "Vojvoda Petar Bojović" pukovnik Slađan Cvetković.

(Telegraf.rs / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    20. decembar 2014 | 19:55

    Svaka cast !!!

  • Aca

    20. decembar 2014 | 22:26

    Umesto komentarisanja da je nasa vojska sprdnja preporucujem vam da odete, i odsluzite vojni rok, pa da onda pricate. Da ste bili u vojsci ne bi tako pricali. I kakva god da je, nasa je, bolju nemamo. Neko nema ni to.

  • Dz

    20. decembar 2014 | 20:35

    Koja je ovo sprdnja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA