SVAKOG DANA 6 OSOBA NESTANE: Evo šta da radite ako primetite da nekog nema!

Prošle godine je beogradska policija imala 521 prijavu nestanka. Rešeno je 511 slučajeva. Posle dobijene prijave, inspektori u potrazi za informacijama proveravaju sve detalje, obilaze zdravstvene ustanove, prihvatilišta, svratišta

  • 0

Svakog dana policiji u proseku bude prijavljen nestanak šest osoba. Maloletna Nina Živković pronađena je živa i zdrava, dok se za mladićem iz Gornjeg Milanovca i dalje traga.

Policija apeluje na roditelje da se i sami uključe u potragu. Stalnim izveštavanjem o nestanku mediji mogu da pomognu u pronalasku deteta, kažu u "Astri".

KRAJ DRAME: Nestala devojčica, Nina Živković pronađena u Šapcu!

Prošle godine je beogradska policija imala 521 prijavu nestanka. Rešeno je 511 slučajeva. Posle dobijene prijave, inspektori u potrazi za informacijama proveravaju sve detalje, obilaze zdravstvene ustanove, prihvatilišta, svratišta.

Tinejdžer go istrčao iz kuće, nema ga već 2 dana, rodbina sumnja da ga je vrbovala sekta!

- Porodice uglavnom od nas čekaju informacije, ne trudeći se ponekad da se i same angažuju u pronalasku svog deteta. One mnogo više znaju kuda im se dete kretalo, gde su drugari tog deteta, gde se deca inače i najčešće pronalaze, jer ona se međusobno ispomažu u tim slučajevima - kaže Saša Irević iz Policijske uprave za Grad Beograd.

Prvi sati po nestanku ključni su u potrazi, tvrde u Nevladinoj organizaciji "Astra". Veruju da bi sistem koji postoji u mnogim evropskim zemljama i Srbiji dobrodošao.

- U Grčkoj se taj sistem, prema informacijama koje imamo, sprovodi kroz organizaciju koja pušta signal, pa mediji zaustavljaju program na svaka četiri sata i objavljuju informacije o nestalom detetu. To se ne radi uvek, već mora da postoji saglasnost roditelja - kaže Katarina Ivanović iz "Astre".

Posle prijave roditelja, još se traga za devetnaestogodišnjim mladićem Božom Ilićem iz takovskog sela Ručići, koji je nestao pre pet dana. Mladić je neobučen i bos otišao iz kuće u nepoznatom pravcu.

(Telegraf.rs / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA