PAZITE DA VAS NE PREVARE: Viza za Emirate MORA da sa izvadi u Beogradu, ipak NIJE BESPLATNA!

Nekoliko naših čitalaca je putovalo u Dubai sa izvađenom vizom, a na ulasku u tu zemlju im je rečeno da im viza "ipak nije neophodna i da mogu da je dobiju besplatno na ulazu u Dubaji". U ambasadi Emirata u Beogradu kažu da prvi put čuju za tako nešto i da niko nema ovlašćenje da na ulasku u UAE daje takve dezinformacije

  • 13

Redakciji Telegrafa javilo nekoliko čitalaca koji su putovali u Dubai sa regularno izvađenom vizom, a kojima je prilikom pasoške kontrole na ulasku u tu zemlju rečeno da im viza nije potrebna i da mogu besplatno da je dobiju na ulasku u Emirate. Iako su ovu informaciju dobili od radnika na pasoškoj kontroli aerodroma u Dubaiju, Telegraf saznaje da je ovo netačna vest, te da je vizu kao i do sad potrebno izvaditi u Srbiji.

Naime, jedan od čitalaca, koji nije želeo da mu otkrivamo identitet nam je rekao da je nedavno putovao u Dubai i da su mu u Imigracionom odeljenju aerodroma rekli da mi nije potrebna viza, tj, da može besplatno da je dobije kod njih.

- Na ulasku u zemlju pasoška kontrola nam je rekla da nam nije potrebna viza, već da će nam je oni dati besplatno. Pošto sam bio nepoverljiv, pozvali su supervizora koji mi je to isto potvrdio. Objasnili su mi da Amerikancima, Britancima i Srbima nije potrebna viza, već da je dobijamo na ulasku u Dubai potpuno besplatno i da ona važi 30 dana. U slučaju da neko želi da ostane duže, potrebno je samo da se javi imigracionom odeljenju i da produži boravak - objašnjava naš čitalac šta mu je rekao radnik u Imigracionom odeljenju na granici u Dubaiju.

Pored ovog slučaja, javila nam se i jedna čitateljka, koja je nedavno putovala u Ujedinjene Arapske Emirate i imala je slično iskustvo. Naime, i njoj su na ulasku u zemlju, prilikom kontrole pasoša rekli da nije trebalo da izvadi vizu jer će joj oni dati besplatno.

Foto: Flickr/joiseyshowaa Foto: Flickr/joiseyshowaa

U želji da proverimo o čemu se radi, kontaktirali smo Ambasadu Ujedinjenih Arapskih Emirata i oni su kratko prokomentarisali da im to nije poznato i da niko nema ovlašćenje da na ulazu u UAE daje građanima Srbije dezinformacije o besplatnoj vizi.

- Prvi put čujemo za tako nešto. Niko od naših državljana se nije požalio. Nemamo komentar - rečeno nam je iz ove ambasade.

Na sajtu Ministrastva spoljnih poslova piše da vizu nije moguće dobiti na aerodromu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ovde takođe piše da je nosiocima svih vrsta naših pasoša potrebna viza i da se pribavlja u Konzularnom odeljenju Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu.

Savet građanima koji planiraju da putuju u ovu zemlju je da uredno izvade vize i da ne nasedaju na ove priče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosiljka

    25. mart 2015 | 09:03

    Moja unuka je isla u Dubai u decembru vizu su joj dali na aerodrum bez ikakvog problema.

  • Gruzanin

    25. mart 2015 | 09:53

    Ja, zena i cerka, smo isli u Abu Dabi, preko Dubaia, 2010, i dobili vize na aerodromu.

  • Putnik

    25. mart 2015 | 09:35

    Nedavno putovao u Dubai i vizu dobio po sletanju na aerodrom!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA