UZMITE OVIH 50 EVRA i trgujte akcijama najuticajnije IT kompanije u svetu!

FXLider svim čitaocima Telegrafa daje 50 evra za uspešan početak trgovanja cenom akcijea Google-a i drugih najvećih kompanija na svetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj investitori mogu zaraditi i na rastu, ali i na padu cena

  • 3

FXLider svim čitaocima Telegrafa daje 50 evra za uspešan početak trgovanja cenom akcijea Google-a i drugih najvećih kompanija na svetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj investitori mogu zaraditi i na rastu, ali i na padu cena.

Otkrijte svetsku berzu - preuzmite 50 evra OVDE

Ne toliko davno, Microsoft je bio u centru pažnje regulatora EU koji se bave antikonkurentskim pitanjima i bio kažnjen čak čeitiri puta. Konačno, nakon što je ova kompanija platila više od tri milijarde dolara kazne, pažnje Evropske Komisije usmerila se na drugi internet gigant, Google.

Komesar U za konkurenciju Margrethe Vestager zvanično je optužila Google za kršenje antitrustnih pravila u Evropi i započela istragu Android-a. EU je u sredu, 15.4.2015. objavila tri odvojene izjave po ovom pitanju.

Nove promene Google-a će vas naterati da promenite svoj sajt!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ono što iznenađuje je da će nova nezavisna istraga biti usmerena na Android. Google-ov pretraživač i isticanje svojih proizvoda konstantno su na prvoj liniji vatre, međutim ovog puta Komisija je takođe zainteresovana da utvrdi da li je Google otežavao drugim kompanijama da razviju konkurentni sistem Androidu i da li je nezakonito vezivao svoje usluge za Android na takav način da bi jedno neminovno upućivalo na korišćenje drugog - rekli su u FXLider-u.

Komisija će proceniti da li je Google antikonkurentskim ponašanjem ili zloupotrebom mogućeg dominantnog položaja ilegalno otežao razvoj i tržišni pristup konkurenciji, kada su u pitanju mobilni operativni sistemi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Posmatrano sa strane, do sada se smatralo da je najjači deo optužbe protiv Google-a onaj koji se tiče načina na koji je kompanija tretirala ostale sajtove koji pružaju slične usluge kao i Google, dok se aspekt koji se ticao Androida činio sporednim. Međutim, nakon nedavnih događaja više je nego jasno da će se Google boriti na dva fronta: protiv optužbi da je zloupotrebio svoju dominantnu poziciju u pretragama, kao i po pitanju Android-a koji je operativni sistem većine mobilnih telefona u Evropi - navode u FXLider-u.

Ne postoji zakonski okvir koji bi vremenski ograničio ovu istragu. Ona će zavisiti od niza faktora uključujući kompleksnost slučaja, spremnost Google-a na saradnju kao i prava na odbranu.

U poslednjih nedelju dana, cena akcije Google-a je pala za 3.83 odsto.

Otkrijte svetsku berzu - Preuzmite 50 evra OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rema

    23. april 2015 | 13:38

    Dace vam malo morgen :-)

  • SFM

    23. april 2015 | 13:18

    Akcije Google-a su: pod jedan preskupe (50 evra nije nista. Morate da dodate jos deset puta toliko ako hocete da kupite bar jednu), pod dva nisu atraktivne. Po meni bi bolje bilo da se trguje akcijama Apple-a. Znatno su jeftinije zahvaljujuci proslogodisnjem junskom 7:1 splitu, imaju veci potencijal od Googleovih i isplati se njima trgovati kako na duzi tako i na kraci rok. Akcije Google-a se sa druge strane vec skoro dve godine vrte oko jedne te iste cene i nema nikakvih katalizatora koji bi mogli da uticu na povecanje cene. Apple je sa druge strane samo od avgusta prosle godine skocio preko 40%

  • dddddddddsn

    24. april 2015 | 15:05

    Kako da podignem ovih 50e treba mi nisam platio struju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA