BOMBA! Nemački predsednik podržao grčki zahtev za 279 milijardi evra odštete!

- Ono što je nemački predsednik Gauk kazao predstavlja doprinos naporu koji činimo da zalečimo rane prošlosti - saopštio je zamenik grčkog ministra odbrane Kostas Isihos

  • 23

Grčke vlasti pozdravile su danas izjavu nemačkog predsednika Joakima Gauka da bi Nemačka trebalo da razmotri plaćanje Grčkoj reparacija za Drugi svetski rat.

SPOMENIK RUSKOM SILOVATELJU: Nemci bi da preimenuju istorijsko zdanje u Berlinu?

- Ono što je nemački predsednik Gauk kazao predstavlja doprinos naporu koji činimo da zalečimo rane prošlosti - saopštio je zamenik grčkog ministra odbrane Kostas Isihos, prenosi danas Raša tudej.

- To je odgovor onima koji tvrde da su naši zahtevi Nemačkoj nakon Drugog svetskog rata upereni protiv Nemačke. To je pogrešno - rekao je Isihos.

Njegove reči ponovila je i predsednica grčkog parlamenta Zoi Konstantopolou, navodi RT.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Nemački predsednik je dao istorijsku izjavu koja naglašava potrebu da se preispita perspektiva nemačkog plaćanja reparacija Grčkoj. To je prvi put da nemačka strana otvara pitanje nemačkog duga - rekla je ona.

Predsednik Nemačke Joakim Gauk izrazio je u subotu podršku zahtevu Atine za odštetom zbog nacističke okupacije Grčke u Drugom svetskom ratu, mada vlada Nemačke odbija te zahteve.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Gauk koji ima malu vlast u državi, rekao je u intervjuu za "Zidojče cajtung", da Nemačka treba da razmotri istorijsku odgovornost prema Grčkoj, preneo je Rojters.

Zamenik grčkog ministra finansija Dimitris Mardas izjavio je prošlog meseca pred komitetom grčkog parlamenta da Nemačka duguje Grčkoj gotovo 279 milijardi evra odštete za nacističku okupaciju zemlje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    4. maj 2015 | 01:06

    A sto ne plate i Srbiji isto tako?! Ne mi nismo ucestvovali bili okupirani i td...!!!

  • I nama

    4. maj 2015 | 08:24

    Onda i nama.Mi smo gore prošli od njih.Nas su i dodatno posle uništili.

  • xxx

    4. maj 2015 | 04:22

    Pa cekajte malo, oni onda duguju mnoooogim zemljama,ukljucujuci i nasu!Svasta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA