CNN TVRDI DA JE KIM DŽONG UN UBIO SVOJU TETKU: I to jer se previše žalila što je ubio teču! (VIDEO)

Razlog za tetkino ubistvo je bilo njeno neprestano prigovaranje Kimu za ubistvo supruga Jang Song Taek u decembru 2013. godine

  • 13

Lider Severene Koreje Kim Džong Un ubio je svoju tetku Kim Kjong Hui jer mu je mesecima agresivno prigovarala zbog ubistva svog supruga. Jang Song Taek su smatrali "brojem 2" u zemlji, sve dok nije ubijen u decembru 2013. godine, kako javlja Si-En-En.

KIM DŽONG UN UBIO 15 ZVANIČNIKA: Protivili su se državnoj politici i rušili mu autoritet!

Vest o Kimovom ubistvu sopstvene tetke izneo je gospodin Park (što mu nije pravi identitet), jedan od najviših severnokorejskih funkcionera koji su ikada prebegli na drugu stranu. Služio je Severnoj Koreji decenijama pre nego što je odlučio da je napusti. Želi da ostane anoniman jer strahuje za svoju porodicu i prijatelje u Pjongjangu.

- Petog ili šestog maja prošle godine Kim Džong Un je naredio ubistvo svoje tetke Kim Kjong Hui. Za to je znalo samo njegovo obezbeđenje, Jedinica 974. Sada svi viši funkcioneri znaju da je otrovana - ispričao je Park.

Razlog za tetkino ubistvo je bilo njeno neprestano prigovaranje Kimu za ubistvo supruga Jang Song Taek u decembru 2013. godine.

Njena sudbina je predmet snažnih nagađanja otkako je nestala iz javnosti u septembru 2013. godine, samo nekoliko meseci pre smrti svog supruga. Brojni izveštaji govore o tome da je imala smrtonosan moždani udar, srčani udar, da je počinila samoubistvo pa čak i da je u vegetativnom stanju nakon operacije mozga.

Tek je u februaru sledeće godine, južnokorejska obaveštajna služba objavila informaciju da je Kimova tetka još uvek živa.

Isto tako, služba Južne Koreje tvrdila je kako Kim ubija svoje političke protivnike pri čemu je glavu izgubilo najmanje 15 viših funkcionera.

Novinari Si-En-Ena ispitali su te navode pred visoko rangiranim funkcionerom Severne Koreje tokom posete Pjongjangu proše nedelje.

- Zlonamerna kleveta. Pogotovo jer se tvrdnje vezuju za istaknuto ime naše vrhovnog vođe i zapovednika Kim Džong Una - objasnio je Park Jong Kol, zamenik direktora severnokorejskog Instituta za istraživanje nacionalnog reujedinjenja.

Međutim, nije poricao ubistva onih koji su pokušali da izvedu državni udar ili da sruše aktuelnu vlast.

- Normalno je da svaka zemlja hvata neprijateljske elemente i kažnjava ih, eliminiše - izjavio je Kol.

Njegovi rođaci su imali zadatak da vode mladog vođu kroz prve godine vladavine nakon smrti njegovog oca Kim Džong Ila. Ali, kako tvrdi Park, nisu imali iste poglede na novac.

- Nakon godinu i po, Kim Džong Un je želeo da sagradi Masikrjong Ski Resort i Munsu vodeni park temeljeći ih na svom iskustvu iz Švajcarske. Jang Song Taek se u početku slagao, ali predlagao je da se prvo izgradi i ojača bogatstvo. Tu su počele prve iskre - tvrdi Park.

Jang je uhapšen, osuđen i ubijen za manje od nedelju dana kasnije.

Printskrin: YouTube/ZakWorldNEWS Printskrin: YouTube/ZakWorldNEWS

- Nije ubijen javno već u tajnoj podzemnoj sobi. Niko nije svedočio njegovom ubistvu - navodi Park i dodaje kako je 30 njegovih i ženinih asistenata pogubljeno u javnosti, pred streljačkim vodom koji nisu imali obične puške već mitraljeze.

Kim Džong Un je u javnosti svog ujaka nazivao "šljamom", tvrdeći da radi protiv vladavine pokušavajući da sruši režim. Park je blisko sarađivao sa Jang Song Taekom i te tvdnje nisu istinite.

Većinu stvari koje je Park izjavio nije moguće potvrditi jer je Severna Koreja jedna od najzatvorenijih i represivnijih zemalja na svetu. Uprkos tome, Park ga predstavlja kao brutalnog diktatora čiji su potezi šokirali javnost unutar i van Severne Koreje. Čak su i elitni vojni slojevi društva, iako navikli na redovita čišćenja i smaknuća, u strahu zbog Kimove volje da ubije i vlastite članove porodice ako mu se zamere.

(Telegraf.rs/ Izvor: edition.cnn.com/ jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Комуниста.

    12. maj 2015 | 13:25

    Све ти зна овај СNN. И тајне собе, и количину отрова и тетке и тече. И ко је Македонији пуцао. Неки побуњеници нису терористи. Све знају. И ко је диктатор. И ко убија црну децу по Америци. Праведна кућа информисања. Гебелс модел.

  • KGB

    12. maj 2015 | 13:14

    Dovljno je reci da SNN tvrdi ostalo j

  • BeoGradjanin

    12. maj 2015 | 13:59

    CNN iliti kod nas N1 (njihova tv za Balkan) ista kuhinja....vecinom cista propaganda. A ipak gube medijski rat od RT.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA