SANJAM MONSTRUMA KAKO NAS PONOVO UBIJA: Ispovest Srbina koji je 2002. preživeo napad masovnog ubice

"Ne smem da izađem iz kuće, sanjam ga, strahujem da će se pojaviti iz nekog mraka naoružan do zuba", priča Đorđe Ristić, svedok masakra koji se dogodio pre 13 godina u Leskovcu

  • 0
Dragan Čedić Foto: MUP Srbije

Đorđe Ristić, koji je pre 13 godina ranjen i zamalo ubijen u Leskovcu, nakon masakra u Martonošu setio se traume koju mu je ostavio tadašnji krvavi pir Dragana Čedića.

Ubijao je redom dok mu je sin spavao, gosti su vrišteći istrčavali iz kuće!

- U trenutku kad sam čuo vest o nesreći u Martonošu pred očima mi se pojavio Dragan Čedić i slika kako me moja pokojna majka Biserka telom štiti ispred unezverenog ubice koji je pucao u mene. Iako je krvnik odavno mrtav i dan danas se plašim da ću ga ponovo ugledati - priča Ristić.

Čedić je u julu 2002. hicima iz automatske puške, na tri različita mesta u Leskovcu, ubio bivšu suprugu Biljanu (28) i šestoro članova njene familije, dok je četvoro ranio, a potom izvršio samoubistvo.

- Ono što je uradio Rade Šefer je isto ono čemu sam prisustvovao tog dana. Čedić je tada ubio moju majku, sestre od tetke, teško ranio mog oca, mene i nekoliko drugarica - kaže Ristić koji je od zadobijenih povreda jdva ostao živ.

Foto: Facebook Foto: Facebook

SELO UŽASA: Ovo nije prvo masovno ubistvo u Martonošu, bilo ih je još nekoliko! (FOTO)

Njemu je rafal koji je u njega ispalio Čedić prošao pored kičme, nakon čega je pao onesvešćen.

- Ne smem da izađem iz kuće, sanjam ga, strahujem da će se pojaviti iz nekog mraka naoružan do zuba - strahuje Ristić.

Kobnog dana, Dragan Čedić upao je u porodičnu kuću Ristića, ali ga nisu čuli. Da je tu primetili su tek kad se začula rafalna paljba. Kad ga je ugledao, Ristić je stigao tek da izgovorio ubicino ime, a onda je pao u lokvi sopstvene krvi kao pokošen. 

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

KOLIMA POKUŠAO DA UBIJE BIVŠU SUPRUGU: Sprečena nova tragedija u Martonošu posle pokolja koji je potresao Srbiju!

Njegov otac Blagoje ističe da do tragedije ne bi došlo da je policija reagovala na vreme.

- Biljana ga je prijavljivala policiji, ali ništa nisu preduzimali. Ja sam bio blozak s njim i vodio sam ga kod lekara u Beograd, ali je i to bilo bezuspešno - objašnjava Blagoje Ristić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA