OČITAO SAM TIJANI POSLEDNJU MOLITVU: Sveštenik Aleksandar bio uz devojku iz Topole kad je umrla u Americi

- Konzilijum lekara je u nedelju ujutru doneo odluku da Tijani, nažalost, nema spasa i da se isključi s aparata. Mi smo svi bili tu. Molili smo se da nam se vrati, ali... - ispričao je sveštenik Crkve Stefana Dečanskog u Čikagu

  • 1

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Čikagu u SAD, poginula je Srpkinja Tijana Stanojević (28) iz Topole.

Nesreća se dogodila 20. septembra 3 sata posle ponoći kada je na nju naletao automobil kojim je upravljala Amerikanka Marisa Kvinter (30). Srpkinju je hitna pomoć s povredama glave i ekstremiteta prevezla u bolnicu. Posle 15 sati, Tijana je isključena sa aparata.

- Očitao sam Tijani poslednju molitvu. Nije bila sama u tom momentu - rekao je Aleksandar Petrović, sveštenik Crkve Stefana Dečanskog u Čikagu.

PIJANA AMERIKANKA UBILA TIJANU STANOJEVIĆ: Imala 2,38 promila alkohola u krvi! (FOTO)

- Konzilijum lekara je u nedelju ujutru doneo odluku da Tijani, nažalost, nema spasa i da se isključi s aparata. Mi smo svi bili tu. Molili smo se da nam se vrati, ali... - ispričao je sveštenik i dodao da su u SAD skoro promenjeni zakoni i da postoji rok za održavanje pacijenata na aparatima.

Sveštenik je rekao da je održano opelo za Tijanu i da je prisustvovalo više od 300 mladih ljudi.

- Naš hram je bio prepun. Ispratili smo je dostojanstveno, onako kako je i zaslužila. Bila je poštovana i voljena. Plenila je osmehom i dobrotom. Po tome ćemo je svi pamtiti. Uvek je bila spremna svakome da pomogne - završio je sveštenik priču za jedan beogradski dnevni list i naglasio da je Tijana svake nedelje posećivala crvku i da će sada njeno mesto ostati prazno.

On je bio u kontaktu sa Tijaninom porodicom u Topoli.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Izvor: Blic)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    30. septembar 2015 | 15:14

    Neka joj dusa nadje put do jevandjeljskih naselja. Divljenje moje svesteniku koji nije dozvolio da tako mlada u trenutku smrti bude sama i koji joj je citao molitve i drzao opelo.To mozda nije njenim roditeljima i prijateljima velika uteha ali njenoj dusi znaci mnogo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA