OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Nobelovu nagradu za mir nije dobila Angela Merkel. Evo gde je završila!

Pre proglašenja dobitnika, petočlani norveški Komitet za dodelu Nobelove nagrade nije dao nikakve nagoveštaje o tome ko će biti ovogodišnji laureat, a među nominovanima su, između ostalih, bili papa Franja, kao i nemačka kancelarka

  • 3

Žiri za dodelu Nobelove nagrade za mir saopštio je danas da je ta nagrada za ovu godinu pripala posredničkoj četvorki - nacionalnom Kvartetu za nacionalni dijalog u Tunisu, za odlučan doprinos izgradnji pluralističke demokratije u toj zemlji posle "jasmin revolucije" 2011. godine, prenele su agencije.

Angela Merkel dobija Nobelovu nagradu za mir?

Pre proglašenja dobitnika, petočlani norveški Komitet za dodelu Nobelove nagrade nije dao nikakve nagoveštaje o tome ko će biti ovogodišnji laureat, a među nominovanima su, između ostalih, bili papa Franja, nemačka kancelarka Angela Merkel, eritrejski sveštenik Musi Zerai i saudijski bloger Raif Badavi.

Nobelova nagrada, koja vredi osam milijuna švedskih kruna (972.000 dolara) biće uručena u Oslu 10. decembra.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    9. oktobar 2015 | 17:22

    Nagrada koja je toliko iskompromitovana zbog politizacije da je postala nebitna kao i likovi koji je po americkom diktatu dobijaju , sramota .

  • Gile

    9. oktobar 2015 | 13:16

    Ili u parama srpskim milion evra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA