PLANIRAJU MASOVNO UNIŠTENJE: Islamisti po Evropi švercuju atomsko, hemijsko i biološko oružje?

Pomoćnik saradnika za međunarodnu bezbednost na Kraljevskom institutu za međunarodne poslove u Londonu Naomi Bar-Jakov, istakao je da postoji realna opasnost da Islamska država iskoristi nekonvencionalno oružje u Evropi, ali i šire

  • 12

U izveštaju Evropskog parlamenta objavljeno je da je "Islamska država" regrutovala u svoje redove stručnjake iz oblasti hemije, fizike i informatike kako bi razvili oružje za masovno uništenje i nastavili da ratuju protiv Zapada.

ISIS PORAZIO AL KAIDU: Ubijen vođa talibana!

U dokumentima koji su objavljeni 13. novembra tvrdi se da je Islamska država prošvercovala metal za oružje za masovno uništenje u Evropu, objavio je britanski Dejli mejl.

ISIS OBJAVIO GDE ĆE NAPASTI: Ovo je sledeća meta, ponoviće se "pariski scenario"

U tom izveštaju je navedeno da Evropljani ne razmišljaju ozbiljno o tome da ekstremističke grupe mogu da iskoriste hemijske, biološke, radiološke ili nuklearne materijale za svoje napade, a ukoliko bi se oni dogodili, uticaj bi bio još destablizujući.

- Imamo posla s veoma ozbiljnom, dobro osposobljenom, odlučnom međunarodnom terorističkom organizacijom koja je sada aktivna na ulicama Evrope - izjavio je Rob Vejnrajt, šef Evropola nakon pariskih napada.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Pomoćnik saradnika za međunarodnu bezbednost na Kraljevskom institutu za međunarodne poslove u Londonu Naomi Bar-Jakov, istakao je da postoji realna opasnost da Islamska država iskoristi nekonvencionalno oružje u Evropi, ali i šire.

U ovom krajnje uznemirujućem izveštaju se navodi i da Islamska država nije prestala s regrutovanjem na stotine boraca iz inostranstva od kojih pojedini imaju diplome fizike, hemije i informatike, a za koje se veruje da su sposobni da porizvedu smrtonosno oružje iz sirovih materijala.

Foto: Profimedia/Zuma Press - News Foto: Profimedia/Zuma Press - News

Navedeno je još i da se supstance za atomsko, biološko i hemijsko oružje neopaženo unose u Evropsku uniju, a Interpol mesečno registruje brojne primere pokušaja šverca ili korišćenja ovog materijala.

(Telegraf.rs/ Izvor: Dailymail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx

    6. decembar 2015 | 18:58

    Mislim da Evropa uopste nije svesna velicine opasnosti koja preti.Bolje da se sto pre konsoliduju i preduzmu sve sto treba kako bi se zastitili od tog zla

  • Tanja

    6. decembar 2015 | 18:24

    Pa nije atomska bomba sibica pa da se svercuje! To mogu da rade samo u saradnji sa nekim. A zna se s kim.

  • Valent

    6. decembar 2015 | 19:18

    Naravno sve uz pomoc Americke Fukse

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA