KATASTROFA U KINI: Eksplozije odjekuju u fabrici, vatra guta sve pred sobom! (FOTO) (VIDEO)

Lokalne vlasti su izdale upozorenje da se stanovnici ne približavaju području u kome je fabrika

  • 2

U fabrici pesticida u gradu Đilin na severoistoku Kine dogodila se eksplozija, što je prouzrokovalo veliki požar. Spasilačke ekipe su na licu mesta.

KAO NUKLEARNA EKSPLOZIJA: Novi snimci katastrofe u Kini zaprepastili svet! (VIDEO)

Vlasti su izdale upozorenje da se lokalni stanovnici ne približavaju području u kome je fabrika.

Najmanje je četvoro povređeno usled eksplozije. Još uvek nema izveštaja o žrtvama ili toksičnim curenjima. Incident se dogodio oko 8 sati po lokalnom vremenu, kada je veliki požar usledio posle eksplozije.

Na snimcima sa lica mesta vidi se kako vatrogasne službe i službe hitne pomoći žure ka fabrici, dok je čitavo nebo nad njom narandžasto.

Eksplozija u hemijskom postrojenju u Đilinu se dogodila i 2015. godine kada je evakuisana čitava oblast. Desetine hiljada stanovnika je bilo primorano da napusti svoje domove, a šest osoba je poginulo.

Inače, ove godine su se u Kini već događale slične nesreće, kao što je eksplozija u Tjencinu. Tada je nastradalo 170 ljudi, a oko 800 je povređeno u seriji eksplozija, a visoki nivo cijanida je zabeležen u ovom području posle incidenta.

Pogledajte video:

 

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA