JOŠ JEDAN DAN ZA SUDBINU TELEKOMA: Vučić saopštava odluku sutra

Premijer Srbije izjavio je juče da je Vlada blizu donošenja odluke o privatizaciji Telekoma, ali da je cena još neodgovarajuća

Vlada Srbije trebalo je danas da odluči da li će se o prodaji Telekoma pregovarati sa jednim ponuđačem za kupovinu većinskog udela u Telekomu Srbije koji je, po oceni privatizacionog savetnika, dao nabolju ponudu. Premijer Aleksandar Vučić je ipak odložio odluku za sutra, saznaje dnevni list "Blic".

KOME ĆEMO GA PRODATI? Danas se razmatraju ponude za Telekom!

Premijer Vučić je odložio današnju sednicu Vlade na kojoj je trebalo da saopšti odluku o Telekomu. Odluka će biti doneta sutra, kako bi premijer imao još jedan dan "da prođe kroz analizu ponude Lazarda za Telekom".

Premijer Srbije izjavio je juče da je Vlada blizu donošenja odluke o privatizaciji Telekoma, ali da je cena još neodgovarajuća. Najbolja ponuđena cena je, po njegovim rečima, veća nego ona koja je za Telekom nuđena 2011. godine, ali je i dalje niža od očekivane.

On nije isključio ni mogućnost da neka od dostavljenih ponuda bude popravljena. Za preuzimanje 58 odsto akcija Telekoma stiglo je šest ponuda, a odluka Vlade Srbije o najboljoj ponudi zavisiće ne samo od ponuđene cene već i od investicionog i socijalnog programa.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Novac od eventualne prodaje Telekoma nije planiran u budžetske prihode za 2016. godinu i bio bi upotrebljen za otplatu ranijih skupih kredita i za investicije.

Najveći akcionar Telekoma je država Srbija sa 58,11 odsto akcije, 20 odsto akcija je u vlasništvu kompanije, dok 14,95 odsto poseduju građani, a 6,94 zaposleni i bivši zaposleni Telekoma. Pre četiri godine procena je bila da Telekom vredi 2,2 milijarde evra i tadašnja vlada je za paket od 51 odsto akcija te kompanije tražila minimum 1,4 milijarde evra, a jedini ponuđač Telekom Austrije ponudio je 1,1 milijardu evra.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA