LIDER HEZBOLAHA: "Osvetićemo se za smrt našeg ključnog čoveka"

Nasrala je istakao da će osveta doći u vreme i na mestu po izboru Hezbolaha

  • 2

Lider Hezbolaha Hasan Nasrala poručio je da će se njegova grupa osvetiti za smrt jednog od lidera Hezbolaha koji je ubijen u izraelskom vazdušnom napadu u Siriji.

Ubijen ključni čovek HEZBOLAHA!

Nasrala je istakao da će osveta doći u vreme i na mestu po izboru Hezbolaha.

On je to izjavio samo nekoliko sati nakon što je sahranjen Samir Kantar na groblju u predgrađu Bejruta. Kako je preneo Rojters, Kantar je sahranjen na način koji priliči liderima.

- Samir je jedan od nas i komandant našeg otpora i naše je pravo da se osvetimo za njegovo ubistvo na mestu, u vreme i način za koji budemo smatrali odgovarajućim. To ćemo, uz božju pomoć, i učiniti - poručio je Nasrala.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kantar, za koga se veruje da je bio jedan od lidera Hezbolaha, ubijen je prekjuče u Damasku u izraelskom napadu na kvart Džaramana. Hezbolah je saopšto da je Kantar ubijen u izraelskom vazdušnom napadu na rezidencijalni kvart Damaska, ali nije izneo druge detalje.

NOVI RAT NA BLISKOM ISTOKU? Haos na granici između Izraela i Libana (FOTO)

Jedan od ministara u izraelskoj vladi je pozdravio vest o smrti Kantara, ali nije potvrdio tvrdnje da je za to odgovoran Izrael.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kantar je bio pripadnik libanske verske grupe Druzi i član Palestinskog oslobodilačkog fronta, koji je osuđen za napad i ubistvo jednog izraelskog policajca i porodice 1979.godine, a potom oslobođen iz zatvora 2008. godine u razmeni zatvorenika sa Hezbolahom.

Veruje se da se posle toga pridružio Hezbolahu i postao jedan od komandanata u toj organizaciji, prenosi Rojters. Još nije jasno kakva je bila uloga Kantara u ratu u Siriji, gde Hezbolah podržava snage Bašara al Asada.

U januaru u izraelskom napadu u Siriji ubijeno je šest pripadnika Hezbolaha. Džaramana je bastion podrške vladi i kvart u kome žive mnogi pripadnici sirijskih Druza i hrišćana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA