OVO JE PRAVA ISTINA O DŽIHADISTIMA IZ LJUBLJANE: Evo šta se zaista desilo u slovenačkoj šumi

Da se na tom mestu održao sastanak salafista iz više država, potvrdio je za slovenačku televiziju islamski teolog Alim Hasanagić iz Jesenica, koji je rekao da je skup organizovan 2014. povodom nekog rođendana i da nije bilo nikakvog govora o ekstremizmu ili oružju

  • 6

Priča o navodnom kampu za džihadiste u blizini Ljubljane, koju je objavio austrijski dnevnik "Prese", potekla je od sastanka radikalnih muslimana u aprilu 2014, izvestila je danas slovenačka televizijska stanica POP TV.

DŽIHADISTI SU NA KORAK OD ŠUMADIJE: U ove dve države bivše SFRJ obučavaju se teroristi, za par sati mogu da stignu u Srbiju (VIDEO)

U izveštaju, koji je emitovan u udarnim vestima, navodi se da je skup u rekreativnom centru u mestu Dol kod Ljubljane, okupio najradikalnije muslimane iz Slovenije i salafiste iz Beča i Graca, prenela je STA.

Brat jednog od najozloglašenijih džihadista iz Austrije bio je prisutan na tom sastanku, navodi se u izveštaju slovenačke TV stanice.

Da se na tom mestu održao sastanak salafista iz više država potvrdio je za slovenačku televiziju islamski teolog Alim Hasanagić iz Jesenica, koji je rekao da je skup organizovan 2014. povodom nekog rođendana i da nije bilo nikakvog govora o ekstremizmu ili oružju, kako tvrdi austrijski list, javlja Hina.

Foto: Profimedia/Zuma Press - News Foto: Profimedia/Zuma Press - News

POP TV navodi da se priča koju je u utorak objavio "Prese" ne zasniva na navodnom izveštaju Europola, nego na istrazi austrijske policije koja je pratila odlazak grupe selafista iz austrijskih centara u Sloveniju.

Austrijska policija, kako se ističe, posebno je pratila Mirsada Omerovića, nastanjenog u Austriji, a poreklom iz Sandžaka, koji je bio pod policijskom prismotrom i prisluškivan, a kasnije se radikalizovao i slao islamističke borce u Siriju i Irak, čiji je pokret imao pristalice i u Austriji i u Sloveniji.

Domar jedne izolovane kuće u šumi u Dolu kod Ljubljane potvrdio je za slovenačku TV stanicu da je narudžbinu da pripremi prostor na kome su sportska igrališta za goste dobio telefonom.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

On je potvrdio da su neki od učesnika imali brade tipične za selafiste, odnosno pripadnike vehabijske grane islama i da su nakon što su se smestili, žene bile odvojene od muškaraca, a neke su imale lica prekrivena velom.

Demantovao je da su se bavili bilo kakvim vojnim vežbama i dodao da nisu pominjali niti imali vatreno oružje kako piše "Prese".

Austrijski dnevnik objavio je prethodno, pozivajući se na informacije obaveštajaca, da se terorističke ćelije i kampovi ne nalaze samo u Siriji, već i u Evropskoj uniji i na Balkanu, i da se je tom spisku i Slovenija, gde je u okolini Ljubljane smešten jedan od centara džihadista.

Iz slovenačke policije je rečeno da nemaju nikakvih informacija o postojanju centara za trening džihadista u šumama oko Ljubljane, dodaje se u tekstu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nivea

    28. januar 2016 | 13:48

    Malo ljudi Rodjendan proslavili sta vam je, oni su tako fini I sastaju se iskljucivo povodom rodjendana i lijepih dogadjaja, sire mir I ljubav svijetom I tako nekad malo po neki od njih pukneee al' od radosti :))) Pred ocima nam se kuju planovi O nasoj smrti a Niko da to prokletstvo Salafisticko iskorjeni!!?? Osvjestite se ljudi!!!

  • Muhamed - Zenica

    29. januar 2016 | 17:39

    Da li sam ja lud ili sam nesto krivo shvatio ? Dakle, austrijske vlasti znaju da je ovaj Mirsad slao islamiste u Siriju, a on se jos uvijek slobodno seta i neometano i dalje nastavlja sa istim poslom?

  • brana

    29. januar 2016 | 08:51

    Skupili se safaladisti iz raznih zemalja u sumici da odugraju ringe raja i da duvaju u svecice a vi odmah optuzujete,ko je prosup sok,kome je ispala torta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA