DODIRIVAO DEČAKE PO INTIMNIM DELOVIMA TELA: Sveštenik Drago Ljubičić u zatvoru zbog pedofilije!

Ova "afera" je bila u jeku pre sedam godina kada je sud u Rijeci potvrdio presudu, nakon što je suđenje bilo zatvoreno za javnost. Sveštenik je zlostavljao dečake, a ceo slučaj se dugo zataškavao. Prvi slučaj je zabeležen 2003. godine

  • 9

Drago Ljubičić (72) je katolički sveštenik iz Hrvatske koji je osuđen na zatvorsku kaznu od tri godine zbog bludničenja nad petoricom maloletnih dečaka od osam do 11 godina, pišu Novosti.

SVEŠTENIK PEDOFIL: Terao decu da mu kleče između nogu, šrafcigerom zaklao pticu pred njima

Ova "afera" je bila u jeku pre sedam godina kada je sud u Rijeci potvrdio presudu, nakon što je suđenje bilo zatvoreno za javnost. Sveštenik je zlostavljao dečake, a ceo slučaj se dugo zataškavao. Prvi slučaj je zabeležen 2003. godine.

Iako je i Kaptol, deo Zagreba gde se nalazi sedište katoličke crkve, ćutao i grozničavo skrivao detalje o toj strašnoj aferi, malo po malo izlazila su na videlo nedela koja je sveštenik uradio kao mesni župnik. Tokom časova veronauke je tražio da mu dečaci sednu u krilo, dodirivao ih je po intimnim mestima, a nekima je naređivao i da se skinu pred njim.

Ustanovilo se tada da "uvaženi" sveštenik, koji je u malom mestu bio "bog i batina", skrivao tragove i da nikada ne bi bio javno diskreditovan da dve majke nisu alarmirale policiju i medije. Kada su se novine raspisale, ni Kaptol više nije mogao da kontroliše događaje. Ljubičića je crkva još pre suđenja smestila u dom na Krku, zatvorila vrata i niko nije mogao do župnika da čuje njegovu priču, osim onoga što je ispričao sudiji.

Ljubičić je bio prvi slučaj osuđenog sveštenika u Hrvatskoj. Bez obzira na sve, sedam meseci pre roka, u maju 2012. napustio je zatvor u Lepoglavi, uz obrazloženje da se dobro vladao i da je prošao program kontrole ponašanja, koji je obavezan za sve počinitelje seksualnih delikata. U zatvoru je jedno vreme bio zajedno sa najtežim osuđenicima, ubicama i silovateljima, a onda je zbog poodmaklih godina premešten u poluotvoreno odeljenje. Redovno ga je posećivala porodica i sveštenici. Zatvorske vlasti mu nisu dozvolile da služi misu.

(Telegraf.rs / Izvor: novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dino

    4. mart 2016 | 22:08

    Raspucine...ovo je obični seoski župnik a Kacavenda je bio VLADIKA SRPSKI...snaga katoličke crkve je sto je on osudjen a pomenuti Vladika nagradjen mjestom u Dvoru i o njemu se brinu tri djevojke iz Manastira

  • JA

    4. mart 2016 | 21:57

    Ima li neki svestenik koji nije prikriveni pedofil? Ovo je strasno...

  • Raspucin

    4. mart 2016 | 18:21

    Kakvi ljudi, takva i vera uvek bilo i bice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA