Predstava "Voz" osvojila publiku u Hrvatskoj (FOTO)

"Voz" je do sada videlo blizu 9.000 gledalaca, izvedena je 34 puta, a posećenost joj je čak 97 posto

  • 0

Predstava "Voz" Kormaka Makartija, u kojoj igraju Voja Brajović i Sergej Trifunović, završila je turneju u Hrvatskoj tokom koje je obišla Rijeku, Pulu, Zagreb i Bjelovar.

Na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci predstava je osvojila nagradu publike Dalibor Foretić sa ocenom 4,76!

Premijera predstave je održana 24. oktobra 2015. godine i od tada se sa izuzetno velikim uspehom i interesovanjem igra u Zvezdara teatru. "Voz" je do sada videlo blizu 9.000 gledalaca, izvedena je 34 puta, a posećenost joj je čak 97%.

Sudar sa Vozom bez konduktera (VIDEO)

U predstavi se pojavljuju samo dva lika, Crni i Beli. Van scene, a pre nego što započne sama predstava, Crni spasava Belog da se ne baci pod voz i odvodi ga u svoj stan gde se i cela akcija odigrava.

Sergej Trifunović pokrenuo inicijativu da se ulica na Krstu nazove po DRAGANU NIKOLIĆU!

Crni je bivši osuđenik i hrišćanin, dok je Beli ateista i profesor. Oni raspravljaju o ljudskoj patnji, o tome zašto i da li treba živeti, o razlozima zašto je Crni pokušao samoubistvo. Predstava ne nudi jednostavne odgovore na pitanja, ona publiku podstiče da i sama razmišlja, da bude aktivan učesnik, da dođe do svojih odgovora.

Foto: Promo Foto: Promo

Predstava "Voz" biće izvedena u Zvezdara teatru 16, 17. i 18. maja, a nakon toga nastavlja regionalnu turneju i gostovanja na sledećim festivalima: "Proljeće u gradu", 24. maja, Brčko; Dani Jurislava Korenića, Kamerni teatar 55, 25. maj, Sarajevo; "Mostarsko proljeće", 26. maj, Mostar i Festival MIT, 27. i 28. maj, Cetinje.

U Hrvatskoj pozivaju na LINČ poznatog glumca zbog pesme "Mi Hrvati" (VIDEO)

Verujemo da će publika i van Beograda uživati u sjajnom talentu dvojice glumaca i odličnom tekstu Kormaka Makartija, višestruko nagrađivanog pisca i dobitnika Pulicerove nagrade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA