RAZORNI TAJFUN OPET PRETI AZIJI: Tajvan u strahu, zatvorili škole i radna mesta

Kineske vlasti saopštile su da je 13 osoba poginulo u provincijama Fuđijen i Džeđijang od kako je u četvrtak tajfun Meranti pogodio jugoistok zemlje

  • 0

Snažni tajfun koji je ove nedelje zahvatio Kinu odneo je najmanje 15 života, javlja AP i ukazuje da se već danas očekuje da nova vremenska nepogoda zahvati taj deo Azije.

Najveća oluja U ISTORIJI ruši sve po Tajvanu do temelja. I nije ni blizu kraja (FOTO)

Kineske vlasti saopštile su da je 13 osoba poginulo u provincijama Fuđijen i Džeđijang od kako je u četvrtak tajfun Meranti pogodio jugoistok zemlje, a još 14 osoba se i dalje vodi kao nestalo.

Lokalne vlasti na Tajvanu saopštile su da je u nevremenu stradalo dve osobe.

Novi tajfun, pod nazivom Malakas, trebalo bi da tokom dana stigne do obala Tajvana, a zatim da pređe na kontinentalni deo Kine.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na Tajvanu su već zatvorili kancelarije i škole, pošto očekuju da brzina vetra koje će taj tajfun pokrenuti bude 190 km na sat.

Meranti, čiji naleti vetra su bili i do 280 kilometara na sat, ove nedelje potopio je ulice u Fuđijenu i doveo do nestanka struje za milione ljudi.

Pogledajte kako je izgledala Kina posle udara tajfuna:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA