Hrvati poručuju da je za njih referendum u Republici Srpskoj neprihvatljiv

Radi se o neodgovornom činu koji ima potencijal da destabilizuje BiH i šire područje jugoistočne Europe - navodi hrvatsko Ministarstvo u saopštenju

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova ocenilo je danas da referendum u RS ima potencijal da destabilizuje BiH i šire područje jugoistočne Evrope.

REFERENDUM U RS: Objavljena konačna izlaznost, glasalo 55,7 odsto birača (FOTO)

Ministarstvo je saopštilo da Hrvatska kao potpisnica Dejtonskog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini smatra neprihvatljivim referendum u Republici Srpskoj, koji je održan suprotno odluci Ustavnog suda BiH, prenosi Hina.

- Radi se o neodgovornom činu koji ima potencijal da destabilizuje BiH i šire područje jugoistočne Evrope - navodi hrvatsko Ministarstvo u saopštenju i dodaje da se Hrvatska zalaže za "održivost, celovitost, teritorijalni integritet i suverenitet BiH, u kojoj su sva tri naroda ustavotvorna i ravnopravna".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Hrvatima u BiH Hrvatska garantuje i garantovaće na temelju svojeg Ustava ličnu zaštitu - stoji u saopštenju.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova navelo je i da "Hrvatska snažno podržava i pomaže približavanje BiH članstvu u Evropskoj uniji".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan zgb

    26. septembar 2016 | 21:19

    Ajde probajte se onda odcijepiti pa prisajediniti jer to vam je drugi korak . Neće vam pomoći niti Rusija kad vas stisnu muslimani erdogan albanci.Krvi do koljena jer vam to treba Dodik je započeo nemoguću misiju

  • CROX

    26. septembar 2016 | 17:35

    Eto vas se nesta pita...jucer ste se ljubili sa amerima, a danas vam isti ti lupaju sankcije :P

  • Petar

    26. septembar 2016 | 17:41

    Haha ustaska drzavo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA