≫ 

ALARMANTNI PODACI O KLIMATSKIM PROMENAMA: Ugledni naučnici su u čudu, Evropa je drastično ugrožena!

Podaci švajcarskog meteorološkog instituta pokazuju da je broj dana sa snegom u Švajcarskoj smanjen za 40 u odnosu na 70-te godine prošlog veka, a slična situacija je i u okolnim zemljama koje su pogođene klimatskim promenama

  • 2

Broj dana sa snegom drastično se smanjio u celoj Evropi, a sneg u Alpima tanji je nego pre četrdesetak godina, posebno zbog ranog kopnenja snežnog pokrivača u proleće, pokazalo je istraživanje švajcarskih naučnika.

 

Snega u sezoni skijanja je sve manje, što brine neke skijaške centre poput hotelijera u austrijskom St. Antonu i Ischglu. Oni su u strahu da na proleće neće moći da obezbede skijanje.

 

NEKA PREDVIĐANJA SE VEĆ UVELIKO OSTVARUJU: Nostradamusovo proročanstvo za 2016. godinu trese CEO SVET

 

Istraživanja švajcarskih naučnika bazirana su na službenim podacima o snežnim padavinama za jesen, zimu i proleće u zadnjih 45 godina.

 

Oni su, naime, od švajcarskog meteorološkog instituta dobili podatke koji pokazuju da je broj dana sa snegom u Švajcarskoj smanjen za 40 u odnosu na 70-te godine prošlog veka, a slična situacija je i u okolnim zemljama koje su pogođene klimatskim promenama.

 

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

 

Broj dana sa snegom u Alpima se na svakih deset godina u proseku smanji za 8,9 dana, a prvi sneg padne prosečno 12 dana kasnije nego 1970., a okopni 25 dana pre. Ovo je loša vest za sve skijaše jer za svoj omiljeni sport imaju sve manje dana, bez obzira da li su u pitanju skijališta na visokim pozicijama ili ona niža.

 

PRETE KATASTROFALNE POPLAVE: U ovim zemljama će biti apokalipsa, među njima je i Amerika!

 

Ovo je iznenađenje za naučnike koji prate klimatske promene u visokogorju jer je donedavno važilo mišljenje da skijališta na velikim visinama nisu ugrožena i da se ne isplati ulagati samo u skijališta na visinama manjim od 1.500 metara.

 

Studija je još pokazala da na skraćivanje skijaške sezone više utiče rano kopnenje snega u proleće nego njegov kasniji dolazak u jesensko-zimskim danima.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    29. septembar 2016 | 22:30

    Zaradice manje para to njih brine....

  • Souln

    29. septembar 2016 | 23:18

    Ne znam odakle ste nasli clanak,ali ja sam krajem februara skijao u Ischglu i bilo je vise od metar snega i najvise od svih skijslista,obzirom da je bila nestasica snega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA