≫ 

EKSPLOZIJA U NEMAČKOM GIGANTU HEMIJSKE INDUSTRIJE: Ima povređenih u incidentu u fabrici (VIDEO)

BASF je saopštio da se eksplozija dogodila oko 11 i 30 sati u fabrici "Landeshafen sever" i da je u toku istraga

  • 0

Nemački gigant hemijske industrije BASF objavio je da je danas nekoliko ljudi povređeno u eksploziji u fabrici u Ludvigshafenu, gradu u kojem se nalazi sedište kompanije.

KATASTROFA U KINI: Eksplodirala rafinerija nafte (FOTO)

BASF je saopštio da se eksplozija dogodila oko 11 i 30 sati u fabrici "Landeshafen sever" i da je u toku istraga, prenosi Rojters.

Požar je izbio u postrojenju fabrike u nemačkom gradu Lamperthajmu, a povređeno je četvoro radnika. Ipak, najveći strah je potencijalna ekološka katastrofa koja bi mogla da izbije ukoliko se požar u fabrici prepunoj hemikalija ne suzbije, prenosi "Raša tudej".

Iz fabrike je odmah izdato saopštenje stanovnicima grada da ne paniče, jer su, kako je rečeno, "sve mere za zaštitu životne sredine sprovedene". - Naša sigurnosna vozila koja fase požar van fabrike i ne dozvoljavaju mu da ugrozi životnu sredinu rade punom parom. Za sada nema nikakvih znakova kontaminacije - navode iz BASF. Uzrok požara za sada nije poznat, a iz BASF-a, kompanije koja zapošljava oko 122.000 ljudi, rečeno je da je slučaj prepušten policiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA