HRVATSKA POD SNEGOM: Haos na auto-putu Rijeka-Zagreb, obavezna zimska oprema! (FOTO)

Hrvatski autoklub savetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme

  • 2

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda iz Hrvatske najavljivali su sneg, a on je danas i napadao u Gorskom kotaru gde još pada i uzrokovao probleme u saobraćaju. Tokom noći i sutra očekuje se i u nižim delovima zemlje, ali vrlo malo.

SPREMITE SE ZA ŠOK I IZVADITE KAPE I RUKAVICE: Srbija će se zabeleti!

Hrvatski autoklub javlja kako je zbog zimskih uslova u Gorskom kotaru, zabranjen saobraćaj za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju da imaju zimsku opremu na pojedinim putnim pravcima.

Zbog saobraćajne nesreće vozi se usporeno i u koloni na auto-putu A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Tuhobić u smeru ka Zagrebu, dok je zbog lakše saobraćajne nezgode zatvoren traka za preticanje na 39. km između čvorova Ravna Gora i Delnice u smeru ka Rijeci, objavio je HAK u 20 sati.

Mokri su i klizavi kolovozi od kiše mestimično u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, središnjoj i severozapadnoj Hrvatskoj, a u Gorskom kotaru mestimično pada sneg. Jak vetar duva na auto-putu A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

  #snow #snijeg #skorozapeli #stiglazima #štoznakalendar   Фотографија корисника Ivan Lotar (@fr.andout_m.lotarius) дана

Na putevima po gorama i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Pojačan je saobraćaj na gradskim saobraćajnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno mogući na deonicama puteva gde traju radovi. Vozačima HAK savetuje da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

#mrkopalj #snijeg #zima #winter #snow #croatia #hrvatska Photo: Sandra Matkovic Фотографија корисника Općina Mrkopalj (Gorski Kotar) (@opcina_mrkopalj) дана

U prvom delu dana sutra se očekuje oblačno s kišom, u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom, u nižim delovima i susnežicom, a po gorama snegom.

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Видим, сви визионари ...

    12. novembar 2016 | 07:47

    Знам, послаћемо им донацију.

  • M ...

    12. novembar 2016 | 10:24

    Nista Strasno 4cm Snijeg netreba paniciti Snijeg je Uvijek bilo i Bice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA