Optuženi za ubistvo Nikole Bojovića izašao pred sud i izgovorio samo 2 reči

Miloš Vojinović, koji je optužen i da je bio deo kriminalnog klana koji je ubio rođenog brata Luke Bojovića, Nikolu, priznao da je učestvovao u zločinima

  • 0

Miloš Vojinović, koji je optužen da je učestvovao u ubistvu Miloša Vidakovića 2013. u Budvi i bio deo kriminalnog klana koji je ubio rođenog brata Luke Bojovića, Nikolu, priznao je juče pred Specijalnim sudom u Beogradu da je učestvovao u zločinima.

Počinje suđenje za ubistvo brata Luke Bojovića

- Kriv sam - bilo je sve što je Vojinović rekao pred sudom, a detaljno bi o ovim događajima trebalo da govori 16. januara.

Ostali optuženi, Miloš Delibašić i Saša Cvetanović, negirali su navode optužnice, dok se Slobodanu Šaranoviću, Ratku Koljenšiću i Slaviši Novakoviću sudi u odsustvu.

- Razumeo sam optužnicu. Nisam kriv, ali neću da iznosim odbranu. Nema osnova da mi se sudi - rekao je Delibašić.

Prema navodima optužnice koja je juče pročitana, kriminalnu grupu organizovali su Šaranović i Miloš Delibašić i napravili plan da ubiju Filipa Koraća, Luku Đurovića, koji je u međuvremenu poginuo, jer su smatrali da pripadaju klanu Luke Bojovića.

Šaranović je, kako se navodi, verovao da Bojović stoji iza ubistva njegovog brata Branislava, koje se 2009. dogodilo u Beogradu. Osim pomenutih, nameravali su da ubiju i optuženog Cvetanovića kako ne bi progovorio, kao i da napadnu i polome ekstremitete načelniku policije jer je učestvovao u rasvetljavanju pljačke Izrael dajmond centra, zbog koje je Delibašić bio uhapšen.

U optužnici se navodi i da je Šaranović naredio ubistvo Nikole Bojovića iz osvete Luki, kao i da je izvršiocima Koljenšiću i Cvetanoviću platio po 30.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA