≫ 

Niška policija pohapsila krijumčare migranata: Ostavili nastradale ljude pored puta!

Samo dan nakon tragedije, niška policije je uhapsila N.F. i J.B. od kojih je jedan bio organizator krijumčarenja ljudi

  • 5

Zahvaljujući intenzivnom operativnom radu, niška policija u identifikovala je trojicu organizatora i prevoznika ilegalnih migranata koji su 29. decembra doživeli saobraćajnu nezgodu u aleksinačkom selu Draževac.

JEZIVI PRIZORI SA LICA MESTA: Na mestu stravične nesreće kod Aleksinca, scene iz horor filma (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Srpska vojska sprečila 18.000 ilegalnih migranata da uđu na našu teritoriju

Petnaestoro migranata od kojih sedmoro dece iz Avganistana, Sirije, Pakistana, Irana i Iraka nalazilo se u vozilu “folksvagen pasat” koje je udarilo u bankinu na autoputu Beograd – Niš.

Na licu mesta stradalo je dvoje ilegalaca, jedan petnaestogodišnjak je preminuo u bolnici, a još desetoro je i dalje na lečenju. Samo dan nakon tragedije, niška policije je uhapsila N.F. i J.B. iz Preševa, od kojih je jedan bio organizator krijumčarenja ljudi, a drugi tzv. “čistač” jer je izviđao trasu kojom je išlo vozilo u kojem su bili migranti.

Policija i dalje traga za prvoosumnjičenim M.N. koji je vozio “pasat” sa ilegalcima jer je on i dalje u bekstvu.

Kako nam je potvrđeno u izvorima iz istrage N.F. i J.B. se sumnjiče za krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi u saizvršilaštvu sa falsifikovanjem jer je ustanovljeno da su tablice na “pasatu” kojim su prevoženi ilegalci, bile lažne.

M.N. se osim za ova dva krivična dela tereti i za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je izazvao saobraćajnu nezgodu kao i za nepružanje pomoći licima povređenim u saobraćajnoj nezgodi, jer je pobegao sa mesta nesreće.

Iva Popović, portparol Višeg suda, saopštila je da je svoj trojici određen pritvor do 30 dana.

- N.F. je pritvor određen zbog mogućnosti uticaja na svedoke, a J.B. osim zbog ove okolnosti, i zbog mogućnosti da će ponoviti delo. Za M.N. je naložen pritvor jer postoje okolnosti koje ukazuju da se krije, zbog mogućeg uticaja na svedoke, zato jer je za izvršeno krivično delo predvidjena kazna zatvora preko 10 godina i zbog uznemirenja javnosti – saopštila je sudska portparolka.

- Niška policija nastavlja da radi na rasvetljavanju ovog krivičnog dela jer se ne isključuje mogućnost da su ova trojica deo šireg lanca krijumčaranja ljudi.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lol

    1. januar 2017 | 14:16

    Avganistan, Pakistan, Iran , Irak.... ko sve to gmize po ovoj zemlji Srbiji...

  • Krsta

    2. januar 2017 | 10:53

    Ološ uvek nadje nečiju tešku situaciju bez obzira na posledice da se obogati

  • Mako

    2. januar 2017 | 00:26

    Mene kad neko stopira ja stanem i kako da znam ko je Rom a ko Migrant,policija me hapsi ako imam migranta u kolima,po kojem to zakonu i kada je donet?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA