Školske uniforme stižu u septembru: Znate da će ih roditelji plaćati, a EVO I KOLIKO

Polovina od 3.500 osnovnih i srednjih škola u Srbiji izjasnila se za uvođenje đačkih uniformi od sledeće školske godine

  • 95

Učenici u više od 1.700 osnovnih i srednjih škola u Srbiji od sledeće školske godine nosiće đačke uniforme.

NOVINA U VEZI SA ŠKOLSKIM UNIFORMAMA: Roditelji će ih plaćati, i to nije sve!

Neke škole u Srbiji već su uvele uniforme: EVO KAKO TO FUNKCIONIŠE U PRAKSI (VIDEO) (FOTO)

Anketa koju je Ministarstvo prosvete sprovelo u 3.500 škola pokazala je da više od polovine želi da vrati uniforme.

Svaka škola odučivaće nezavisno da li će uniforme kupovati iz svog budžeta ili će ih nabavljati roditelji, a o njihovom izgledu pitaće se sami đaci.

U Ministarstvu prosvete potvrdili su ovo za Informer.

- Kako će uniforme izgledati, na volji je i škola i učenika. Pa tako, na primer, škole u Zaječarskom okrugu su raspisale konkurs na kojem će đaci sami davati ideje i osmišljavati kreacije za dečakei devojčice.

Foto-ilustracija: Profimedia/Juice Images Foto-ilustracija: Profimedia/Juice Images

Kako će izgledati uvođenje uniformi u srpske škole, najbolje se vidi na primeru OŠ "Nikola Tesla" u Vinči, i OŠ "Aleksa Šantić" u Kaluđerici. Tamo deca dolaze na časove već dve godine u moderno skrojenim uniformama. Dečačke su u plavoj, a za devojčice u roze boji.

- Za prvu turu uniformi iz budžeta opštine Grocka izdvojeno je 340.000 dinara. To je tačno 1.063 dinara po uniformi - rekao je Dragoljub Gacić, direktor škole u Vinči.

(Telegraf.rs / Informer)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рс - Бл

    8. mart 2017 | 10:15

    Треба увести униформе у све школе и то да буду једнобразне, с што се тиче плаћања родитељи и треба да плате свакако се купује разна скупоцена гардероба у сваком случају униформа ће бити јефтинија а неће бити разлике међу ђацима.

  • Miki

    8. mart 2017 | 11:05

    Ljudi krpe nemogu da prezive ceo mesec svi su potpisali misleci da ce skola to da plati videcete sta ce da bude kao i uvek ima sad da pocne kuknjava kako nemaju para a onaj ko ima njemu je lako mada i oni nisu za to .Zamislite koliko treba roditelju da spremi djake za septembar de je zimnica de su drva ili drugi ogrev a sve se gore zivi budimo realni kako je nekome ko ima dva ili vise deteta u skoli to udar na djep sirotinji pravite samo haos od svega jer ministarstvo umesto da uskladi knjige da svi uce isto jedan uci od jednog drugi od drugog izdavaca imamo nesposobnog ministra prosvete jer ce direktori opet da se tale sa nekima za ovu uniformu kao sa izdavacima knjiga

  • Hafg

    8. mart 2017 | 11:03

    Samim tim sto ih roditelji placaju to vise nisu skolske uniforme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA