≫ 

NINOSLAV (56) JE PREŽIVEO STRUJNI UDAR OD 35.000 VOLTI: Ispovest nesrećnog radnika iz pirotske bolnice

- Sada sam dobro, ali i dalje nisam svestan šta mi se dogodilo, niti se sećam kako sam se tačno povredio. Znam samo da me je udarila jaka struja. Teško mi je da pričam, još sam u šoku. Lekari su mi rekli da me čeka ozbiljna operacija, valjda će sve biti u redu - rekao je Ninoslav

  • 0

Ninoslav Tošić (56) preživeo je nemoguće kada je u subotu doživeo strujni udar od 35.000 volti u lokalnoj trafostanici u Pirotu gde je otklanjao kvar. Sa ozbiljnim opektinama desne ruke i noge prebačen je u Klinički centar u Nišu, gde je na ozbiljnim ispitivanjima i gde ga čeka operacija.

ČUDO: Ninoslav iz Pirota preživeo udar od 35.000 volti

Jovanu (27) ubila struja pre nego što je ušla u kadu: Detalji strašne tragedije u Kikindi (FOTO)

Ovaj medicinski fenomen još uvek je u šoku i još mu nije jasno kako je preživeo.

- Sada sam dobro, ali i dalje nisam svestan šta mi se dogodilo, niti se sećam kako sam se tačno povredio. Znam samo da me je udarila jaka struja. Teško mi je da pričam, još sam u šoku. Lekari su mi rekli da me čeka ozbiljna operacija, valjda će sve biti u redu - rekao je Ninoslav za Informer.

Da je Tošić imao mnogo sreće što je preživeo toliki udar smatra i Branko Branković, načelnik odeljenja intenzivne nege Klinike za hirurgiju.

Foto-ilustracija: Telegraf Foto-ilustracija: Telegraf

- On je zadobio opekotine desne ruke do lakta i stopala desne noge. U stabilnom je stanju, van životne opasnosti. Međutim, osim opekotina, Tošić je zadobio i prelom dvanaestog rebra s leve strane jer je od siline strujnog udara odbačen na zid trafostanice - objasnio je dr Branković.

Prema rečima direktora ogranka pirotske "Elektrodisrtribucije" Zorana Đorđevića, Tošića je struja udarila pošto je zajedno s kolegom Jovanom Nikolićem dobio zadatak da otkloni kvar u trafostanici.

- Otišli su samo da pogledaju kvar, ali je Tošić neobazrivo prišao naponu od 35.000 volti. Došlo je do strujnog luka i struja mu je prošla kroz telo. Dobio je opekotine desne ruke do lakta i stopala desne noge... Njegov kolega monter Nikolić je nepovređen, ali je u velikom šoku posle onoga što se desilo Tošiću i ne može da govori - izjavio je Đorđević.

Kolege su još u neverici šta se dogodilo i žele mu brz oporavak.

- Ninoslav je iskusan radnik s 40 godina radnog staža. Živeo je mirnim životom, a otkako su mu umrli roditelji, ostao je sam u porodičnom domu, pošto nema svoju porodicu. Od rodbine ima samo brata koji je sad uz njega kraj bolničke postelje. Ovo je veliki šok za sve nas koji radimo sa njim, jer je za dlaku izbegao smrt - kažu kolege.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA