Masakr iz Ivanče dospeo i na Vikipediju!

Najveće masovno ubistvo u Srbiji već se našlo na onlajn enciklopediji, sa podacima svih Bogdanovićevih žrtava, opisom masakra i linkovima ka domaćim i svetskim medijima koji su o njemu izvestili

  • 0

Koliko je šokantno i nesvakidašnje masovno ubistvo u Velikoj Ivanči, u kome je stradalo 13 ljudi uključujući i jednu bebu, pokazuje i činjenica da se ovaj užasan događaj već našao na Vikipediji.

Samo dan nakon što je Ljubiša Bogdanović (60) na llicu mesta ubio 12 osoba, dok je 13. žrtva preminula na putu do bolnice, na ovoj svojevrsnoj "internet enciklopediji" pobrojane su sve Ljubišine žrtve, sa imenima, prezimenima, godinama i srodničkim vezama.

U uvodnom delu, pod pojmom "Velika Ivanča shooting", što u prevodu znači pucnjava u Velikoj Ivanči, stoji podatak da je reč o najsmrtonosnijem zločinu u zemlji nakon ratova u Jugoslaviji.

Pored opisa masakra, na Vikipediji stoje podaci da je Bogdanović ratni veteran, da je ostao bez posla prošle godine, kao i da je opisan kao miran i nenasilan čovek. Takođe, postavljeni su linkovi ka domaćim i svetskim medijima koji su izvestili o pokolju u Velikoj Ivanči.

Tekst o Bogdanovićevom zločinu dostupan je na više jezika, a posebno je zanimljivo da je verzija na srpskom kraća i sažetija od one na engleskom jeziku.

(A. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA